V letu 2020 bo padel eden najbolj norih nogometnih rekordov

Foto: Epa lionel messi
Lionel Messi je samo še 25 golov oddaljen od absolutnega rekorda legendarnega Peléja.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometni virtuoz Lionel Messi bi v prihajajočem koledarskem letu lahko posegel po rekordu, ki je več desetletji veljal za nedosegljiva. Napadalec Barcelone bi lahko postal nogometaš z največ zadetki v dresu enega moštva, saj ima na večni lestvici samo še 25 golov zaostanka za legendarnim Brazilcem.

Edson Arantes do Nascimiento, širši javnosti bolj znan kot Pelé, je skorajda celotno kariero igral za Santos (1956-1974), za katerega je zabil še vedno rekordnih 643 golov. 
 
Danes 79-letni Pelé si rekord lasti že skoraj pol stoletja, zdaj pa njegov dosežek vse resneje ogroža Messi, ki bo, če bo nadaljeval v takšnem tempu, do konca kariere zagotovo ujel še marsikateri drug mejnik.

Foto: Epa lionel messi

Argentinec je v soboto zabil že svoj 618. gol za Barcelono in se s tem pomaknil še korak bližje enemu najbolj impresivnih dosežkov v vsej nogometni zgodovini. Od Péleja ga loči samo še 25 golov.

Upoštevajoč, da Messi povprečno na leto zabije več kot 40 golov, je logično pričakovati, da ob Peléjev rekord padel v letu 2020, ob predpostavki, da Argentincu načrtov ne bo prekrižala kakšna poškodba.

"La Pulga" je z naskokom najboljši strelec v zgodovini Barcelone (618), njegov najbližji zasledovalec, pokojni Cesár, jih je namreč dosegel "le" 232.

Messi v zadnjih treh sezonah:

2018-19: 51 golov v 50 tekmah
2017-18: 45 golov v 54 tekmah
2016-17: 54 golov v 52 tekmah

Porazdeliev Messijevih 618 zadetkov: 432 v La Ligi, 114 v ligi prvakov, 51 v španskem pokalu, 18 v španskem superpokalu, pet na klubskem SP in tri v evropskem superpokalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.