Prelep trenutek v letu polnem bede

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dobra novica za mladega hokejista.
Oglej si celoten članek

Hokejist severnoameriške lige lige NHL Oskar Lindblom je pozvonil z zvončkom - znak, da je opravila zadnjo kemoterapijo v bolnišnici Abramson Cancer Center. V koledarskem letu 2020, polnem bede in trpljenja, je bil to prelep trenutek, so zapisali pri časniku Philadelphia Inquirer.

"Srečen sem, da sem živ. In da smo bolezen odkrili dovolj zgodaj," je dejal 23-letni napadalec Philadelphia Flyers, katerega sezono je decembra brutalno prekinila diagnoza raka - Ewingovega sarkoma.

Lindblom je dejal, da ga je dekle Anna Lindqvist prepričalo, da je decembra opravil dodatne preiskave zaradi, na prvi pogled nedolžne, bolečine v nogi.

Prezgodnje slovo NHL žaluje! Preminil komaj 25-letni hokejski as

Lindblom je bil prvi strelec letalcev z 11 goli. Nazadnje je igral 7. decembra v vrsti s Seanom Couturierjem in Jakubom Voračkom, vseskozi boja z boleznijo, ki je sicer bolj pogosta pri otrocih, pa so mu moštveni kolegi stali ob strani. Ne le moštveni kolegi, ključnik #OskarStrong je dominiral v družbenih medijih, igralci v ligi NHL so mu izkazali podporo. Tudi prvi zvezdnik lige Sidney Crosby si je nadel rdeče - vijolično majico Lindbloma.

Foto: Profimedia Oskar Lindblom

Lindblom se je vrnil k neformalnim treningom letalcev 23. junija, a bržčas v nadaljevanju sezone NHL še ne bo zaigral za letalce. Nova sezona 2020/21, ki se bo bržkone začela šele pozno decembra ali v začetku januarja 2021, pa je njegov cilj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.