V manj kot pol ure zaslužil 9.000 $

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Avstralski tenisač Bernard Tomic je v prvem krogu mastersa v Miamiju postavil neslavni rekord za najhitrejši poraz po letu 1991, kljub mizernemu nastopu pa je zaslužil 327 dolarjev na minuto.
Oglej si celoten članek

Kontroverzni Bernard Tomic, ki slovi kot poredni deček karavane ATP, je ponovno razburkal teniško javnost, ko je v prvem krogu mastersa v Miamiju izgubil proti Fincu Jarkku Nieminenu z rezultatom 0:6, 1:6. Enaindvajsetletnik je zaigral prvič po predaji proti Rafaelu Nadalu v uvodnem krogu turnirja za OP Avstralije.

Obračun je trajal nekaj več kot 28 minut in se zavihtel na vrh seznama najkrajših obračunov v zadnjih 23 letih, odkar teniški profesionalnci tekmujejo pod okriljem ATP.

Avstralski mediji so ostro obsodili sramoten poraz svojega najobetavnejšega igralca. ''Tomic se je vračal po enomesečni odsotnosti zaradi poškodbe, zato opravičila ni,'' so zapisali pri News Ltd, še bolj pa jih je razjezilo, da je Tomic po porazu izjavil, da ni razočaran.

Tenisači za nastop v prvem krogu mastersa v Miamiju prejmejo 9.165 ameriških dolarjev. Če to porazdelimo na 28 minut, kolikor jih je na igrišču preživel Tomic, je 21-letnik zaslužil 327 dolarjev na minuto oziroma 5,4 dolarja na sekundo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.