V Melbournu na voljo več denarja

Foto: EPA
Foto: EPA
Organizatorji prvega turnirja za grand slam v letu 2017, odprtega prvenstva Avstralije, so povišali nagradni sklad.
Oglej si celoten članek

V primerjavi z 2016 se bo nagradni sklad na Odprtem prvenstvu Avstralije povišal za 14 odstotkov, večino te povišice pa bodo deležni udeleženci kvalifikacij ter poraženci v uvodnih krogih.

Na Australian Opnu, ki bo potekal od 18. do 31. januarja, bo tako na voljo dobrih 36 milijonov dolarjev, od tega bosta zmagovalca Melbourne zapustila bogatejša za približno 2,5 milijona dolarjev. Največjega povišanja bodo deležni igralci v kvalifikacijah - kar 39 odstotkov, kar pomeni, da bo poraženec v kvalifikacijah zaslužil dobrih 18.000 dolarjev, tisti, ki se bo prebil na glavni turnir, pa bo takoj dobil 50.000 dolarjev, nato pa še nagrade za naslednje dvoboje. Poraz v prvem krogu glavnega turnirja je po novem vreden 36.000 dolarjev, v tretjem pa skoraj 95.000 dolarjev.

Odprto prvenstvo Avstralije, ki je svoj nagradni sklad v petnajstih letih potrojilo, še vedno precej zaostaja za najbogatejšim grand slamom - US Opnom, kjer si tekmovalci na koncu razdelijo 46 milijonov dolarjev.

Sprememba je pisana na kožo slovenskim igralcem, saj bodo morali vsi v kvalifikacije. Trenutno sta najvišjeuvrščena Slovenca na lestvici ATP oziroma WTA Grega Žemlja na 155. mestu in Polona Hercog na 143. V glavnem žreb je 128 tenisačev, prav toliko pa tudi v kvalifikacijah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.