V München bo potovalo pet posadk

Foto: Žurnal24 Luka Špik in Iztok Čop sta pred svetovnim prvenstvom dobro razpoložena
Slovenska veslaška reprezentanca bo v četrtek odpotovala v München, kjer bo nastopila na članskem svetovnem prvenstvu. To bo zelo pomembno, saj bodo delili kvote za nastop na OI v Pekingu.
Oglej si celoten članek

Tako strokovni štab kot javnost največ pričakujeta od Iztoka Čopa in Luke Špika, ki se v letošnji sezoni soočata z vse hujšo konkurenco. Na dveh tekmah svetovnega pokala sta bili od slovenskega dvojnega dvojca boljši posadki Estonije in Velike Britanije, v Amsterdamu pa tudi avstralski dvojec. „Sezona je pokazala na slabosti in upam, da smo jih zdaj odpravili. Mislim, da bi se morala vmešati v boj za kolajne. V finalu bo nastopilo šest čolnov in prav vsi bodo kandidati za odličja,“ je trenutno situacijo ocenil Iztok Čop, njegov partner Luka Špik pa dodal: „Polfinala bodo močna, finala še toliko bolj. Prvi cilj je uvrstitev v finale, potem pa tam narediti največ kar se da.“

 

Cilj: Tri uvrstitve v finale A in dve v finale B

 

Selektor Miloš Janša od ostalih posadk pričakuje predvsem pridobitev olimpijskih norm. „Priprave so potekale šest tednov, njihov namen pa ni bil samo dvig forme, temveč storiti korak naprej. Trenirali smo na relaciji Maribor- Bled, skupina z morja pa je občasno trenirala tudi na morju. Pogoji za trening so bili dobri,“ je obnovo preteklih tednov podal Janša. Opozoril je, da je v predolimpijskem letu, ko delijo prve norme za nastop v Pekingu, konkurenca res močnejša, kar je za pričakovati. Tako od četverca brez krmarja računa na boj za finale A, prav tako tudi od lahkega skifista Bineta Pišlarja, ki sicer nastopa v neolimpijski disciplini. Dvojec brez krmarja in skifistka Majda Jerman bi se po Janševem mnenju morali uvrstiti v B finale.

 

 

Selektor Miloš Janša (v družbi predsednika VZS Toma Levovnika) je s pripravami zadovoljen

 

Zamenjava mest v četvercu brez krmarja

 

Cilji so isti kot skozi celo sezono. To je, da se bomo prebili do finala A. Doživeli smo manjšo spremembo, saj sva se z Miho zamenjala na mestih v čolnu. Komaj čakam, da se prvenstvo začne,“ je pričakovanja strnil član četverca brez krmarja Tomaž Pirih.

 

Bled kandidat tudi za svetovni pokal

 

Po koncu prvenstva bo v Münchnu potekal kongres Mednarodne veslaške zveze (FISA), kjer bodo podelili organizacijo svetovnega prvenstva leta 2011. Poleg Luzerna in Amsterdama kandidira tudi Bled, ki je vložil še kandidaturo za organizacijo tekem svetovnega pokala v letih 2009 in 2010.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.