V NBA delijo prve nagrade

Foto: Profimedia Mike Budenholzer
Znana najboljša trenerja sezone.
Oglej si celoten članek

Mike Budenholzer, strateg Milwaukee Bucks, najboljše ekipe severnoameriške košarkarske lige NBA pred marčevsko prekinitvijo zaradi pandemije novega koronavirusa, in Billy Donovan (Oklahoma City) sta bila skupaj razglašena za najboljša trenerja sezone, je sporočila NBA.

Budenholzer je to nagrado dobil že lani in leta 2015 ter se je s tretjim priznanjem Michaela H. Goldberga pridružil slovitim imenom s prav tako tremi nagradami, Greggu Popovichu, Patu Rileyju in Donu Nelsonu.

Glasove so letos dobili še Nick Nurse (Toronto), Taylor Jenkins (Memphis), Nate McMillan (Indiana), Erik Spoelstra (Miami), Brad Stevens (Boston) in Frank Vogel (Lakers).

"Mike Budenholzer je drugo sezono Bucks vodil do najboljšega izida sezone, Billy Donovan pa je šele četrti aktivni trener, ki je svojo ekipo popeljal v končnico v prvih petih sezonah," je pojasnil Rick Carlisle, trener Dallas Mavericks in predsednik Združenja trenerjev NBA (NBCA).

Foto: Profimedia Billy Donovan

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.