V NBA spet brez dogovora

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zadnji pogovori med lastniki košarkarskih klubov v ligi NBA in sindikatom igralcev so zašli v slepo ulico. Obe sprti strani sta se po današnjem peturnem sestanku razšli brez kakršnegakoli dogovora, na obzorju pa so nove odpovedi tekem v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.
Oglej si celoten članek

"Na današnjem sestanku nam ni uspelo premostiti razlike v pogledih in interesih," je po današnjih pogovorih dejal Adam Silver, namestnik komisarja lige Davida Sterna.

V ligi NBA so že lep čas prekinjene vse aktivnosti, vodstvo tekmovanja je zaradi tega odpovedalo vseh 43 tekem pred začetkom sezone, prav tako uvodnih sto tekem v sezoni 2011/12 v obdobju od 1. do 14. novembra, bržkone pa se zaradi lockouta obeta nov sklop odpovedi tekem.

Sindikat igralcev in lastniki klubov se ne morejo dogovoriti glede delitve denarja. Lastniki klubov zahtevajo omejitev plač, saj zatrjujejo, da je kar 22 od 30 klubov v minuli sezoni vknjižilo izgubo v višini 300 milijonov dolarjev. Drugo težavo predstavlja delitev dobička. Košarkarjem je bilo po stari pogodbi zagotovljenih 57 odstotkov, lastniki so jim ponudili 47 odstotkov, sindikat igralcev pa zahteva 53 odstotkov dobička.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.