V nedeljo štirje turnirski finali

Foto: Žurnal24 Robin Söderling se bo v fianlu Bastada pomeril z Nicolasom Almagrom. (Foto: Reut
Znani so finalisti vseh štirih teniških turnirjev WTA in ATP, ki so bili na sporedu ta teden. V nedeljo bodo denar iz nagradnega sklada podelili v Stuttgartu, Bastadu, Palermu in Pragi.
Oglej si celoten članek

Montanes in Monfils finalista Stuttgarta

V nedeljski finale teniškega turnirja ATP v Stuttgartu (450.000 evrov) sta se uvrstila Španec Albert Montanes in Francoz Gael Monfils. Montanes je v prvem polfinalu ugnal rojaka Juana Carlosa Ferrera s 6:3 in 7:6 (6), njegov rojak Daniel Gimeno-Traver pa je v drugem današnjem dvoboju klonil proti Monflisu, ki je zmagal s 6:4, 4:6 in 6:0.

Söderling in Almagro za zmago na Švedskem

Šved Robin Söderling in Španec Nicolas Almagro sta se uvrstila v nedeljski finale v švedskem Bastadu. Söderling, prvi nosilec turnirja ATP z nagradnim skladom 450.000 evrov, je v polfinalu ugnal tretjepostavljenega Španca Davida Ferrerja s 4:6, 6:3 in 6:2, četrtopostavljeni Almagro pa je ukanil rojaka Tommyja Robreda s 6:1 in 6:3.

Italijansko-estonski finale v Palermu
Italijanka Flavia Pennetta in Estonka Kaia Kanepi sta se uvrstili v nedeljski veliki finale turnirja WTA v Palermu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Prvopostavljena Italijanka je v današnjem polfinalu ugnala osmo nosilko, Nemko Julio Görges, s 6:0 in 6:4, petopostavljena Estonka pa domačinko Romino Oprandi s 6:3 in 6:2.

Madžarsko-češki finale v Pragi
Madžarka Agnes Szavay in Čehinja Barbora Zahlavova-Štrycova sta finalistki teniškega turnirja WTA v Pragi z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Sedmopostavljena Szavayeva je bila v polfinalu s 6:2 in 6:4 boljša od domačinke Lucie Hradecke, osma nosilka Zhalavova-Štrycova pa je s 6:2 in 6:0 ugnala Švicarko Patty Schnyder.

Stuttgart ATP, polfinale:

Albert Montanes (Špa/5) : Juan Carlos Ferrero (Špa/4) 6:3, 7:6 (6)
Gael Monfils (Fra/3) : Daniel Gimeno-Traver (Špa) 6:4, 4:6, 6:0

Bastad ATP, polfinale:


Robin Söderling (Šve/1) : David Ferrer (Špa/3) 4:6, 6:3, 6:2
Nicolas Almagro (Špa/4) : Tommy Robredo (Špa/5) 6:1, 6:3

Palermo WTA, polfinale:

Kaia Kanepi (Est/5) : Romina Oprandi (Ita) 6:3, 6:2
Flavia Pennetta (Ita/1) : Julia Görges (Nem/8) 6:0, 6:4

Praga WTA, polfinale:

Agnes Szavay (Mad/7) : Lucie Hradecka (Češ) 6:2, 6:4
Barbora Zahlavova-Strycova (Češ/8) : Patty Schnyder (Švi) 6:2, 6:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.