V nekaj dneh svoje slovo napovedal še drugi veliki smučarski as

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po Nymanu se poslavlja tudi Ganong.
Oglej si celoten članek

Potem ko se je pred dnevi od tekmovalnega smučanja poslovil Američan Steven Nyman, trikratni zmagovalec tekem za svetovni pokal, je podobno sporočilo v svet poslal še njegov kolega iz ameriške ekipe za hitre discipline Travis Ganong, svetovni podprvak iz leta 2015 in zmagovalec dveh smukov za svetovni pokal.

41-letni Nyman, nekdanji mladinski svetovni prvak v slalomu, ki pa je kasneje presedlal v hitre discipline, sicer zaradi poškodbe že nekaj časa ne tekmuje, v soboto pa se je na domačem smuku poslovil z vožnjo v civilni obleki.

Nyman je sicer tekom svoje bogate kariere dolgo veljal za enega najboljših smukačev na svetu, kar je tudi potrdil s kar 11 uvrstitvami na zmagovalne stopničke ter tremi zmagami v svetovnem pokalu. Vse tri je dosegel v Val Gardeni, Slovenci pa si bomo še posebej zapomnili tisto iz leta 2012, ko je z vodilnega mesta izrinil našega Roka Perka, ki je preizkušnjo končal na drugem mestu. Leta 2015 je bil tudi blizu medalji s svetovnega prvenstva, ko je smuk v Beaver Creeku končal na četrtem mestu, tri stotinke za Beatom Feuzom.

Foto: Profimedia Steven Nyman

Za razliko od Nymana, ki se je že poslovil od smučanja, pa bo 34-letni Ganong tekmoval do konca sezone. "Izpolnil sem vse svoje cilje. Zmagal v svetovnem pokalu, dobil kolajno na svetovnem prvenstvu in se boril za njo na olimpijskih igrah. Zdaj bi se rad poslovil z dobrimi predstavami na domačem prizorišču v Aspnu in tudi na finalu svetovnega pokala v Soldeuu," je pred tekmami na domačih tleh sporočil Ganong.

Ganong je postal svetovni podprvak ravno leta 2015 v prej omenjenem Beaver Creeku, kjer se je moral Nyman zadovoljiti z "leseno medaljo". V svoji karieri je sicer šestkrat (petkrat v smuku in enkrat v superveleslalomu) stal na stopničkah, od tega dvakrat na najvišji, potem ko je slavil leta 2014 v Santa Caterini in leta 2017 v Garmisch-Partenkirchenu. Svoje zaenkrat zadnje stopničke je osvojil pred dobrim mesecem, ko je sloviti smuk v Kitzbühelu končal na tretjem mestu.

Foto: Profimedia Travis Ganong

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.