V New Yorku brez presenečenj

Foto: EPA
Foto: EPA
Deževni četrtek v New Yorku ni postregel z velikimi presenečenji na teniškem odprtem prvenstvu ZDA. Napredovali so vsi najvišje postavljeni igralci, vključno s prvo nosilko Sereno Williams, in drugopostavljenim Andyjem Murrayjem.
Oglej si celoten članek

Williamsova, ki je tako kot Murray slavila v Wimbledonu, je s 6:3 in 6:3 ugnala rojakinjo Vanio King. Dosegla je 306. zmago na grand slamih, s čimer se je po številu zmag na vrhu izenačila z Martino Navratilovo. "Tole je pa kar v redu, ta 306. zmaga," je dejala Američanka, ki je na poti k novim rekordom, denimo sedmemu naslovu na OP ZDA in 23. naslovu na grand slamih.

Za Američanko sta navijala tudi slavna glasbenika Jay Z in Beyonce, v naslednjem krogu jo bosta lahko podprla v dvoboju s Švedinjo Johanno Larsson.

Na moškem delu turnirja je Murray s 6:4, 6:1 in 6:4 odpravil Španca Marcela Granollersa in ga v naslednjem obračunu čaka Italijan Paolo Lorenzi.

Uspešen je bil tudi olimpijski podprvak, Argentinec Juan Martin del Potro. Zmagovalec US opna 2009 je s 7:6 (5), 6:3 in 6:2 ugnal 19. nosilca, Američana Steva Johnsona.

Tretjepostavljeni Švicar Stan Wawrinka, dvakratni polfinalist, je s 6:1, 7:6 (4), 7:5 izločil 243. igralca sveta, Italijana Alessandra Giannessija.

Osmi nosilec, Avstrijec Dominic Thiem, je premagal Litovca Ricardasa Berankisa s 6:4, 6:3, 6:2, šestopostavljeni Japonec Kei Nishikori pa je bil s 6:4, 4:6, 6:4 in 6:3 boljši od Rusa Karena Hačanova.

Pri dekletih je četrta nosilka, Poljakinja Agnieszka Radwanska, s 7:6 in 6:3 izločila Britanko Naomi Broady, petopostavljena Romunka Simona Halep je s 6:3 in 6:4 ugnala Čehinjo Lucie Šafarovo, Američanka Venus Williams, šesta nosilka, pa je s 6:2, 6:3 premagala Nemko Julio Görges.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.