V NHL brez kazenskih strelov

Foto: Žurnal24 Hokejisti Dallasa so morali priznati premoč Phoenixu.
Hokejisti Tampa Baya so le prišli do svoje prve zmage v gosteh, na katero so čakali več kot en mesec. S 5:1 so slavili proti Carolini in tako uspešno končali serijo sedmih porazov.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

New Jersey : Philadelphia 4:1
NY Rangers : Pittsburg 4:2
Carolina : Tampa bay 1:5
Boston : Montreal 1:2
Ottawa : Washington 1:4
Calgary : Vancouver 2:3
Phoenix : Dallas 5:2

Dva gola za težko pričakovano zmago v gosteh je za Tampo prispeval Shane O'Brien, Tampa pa se je tako veselila visoke zmage in končane serije porazov na sedmih tekmah v gosteh. "Po tekmi si bomo pogledali video in prepričan sem, da smo naredili nekaj napak. Vseeno pa je za našo ekipo izjemno, da smo zmagali proti ekipi, ki igra res dobro," je po tekmi povedal O'Brien. Ob njem so za Tampo zadeli še Vincent Lecavalier, Filip Kuba in Vaclav Prospal, s 40 obrambami pa se je izkazal tudi njihov vratar Johan Holmqvist.

Tampina zmaga pa ni bila najvišja zmaga četrtkovih tekem v ligi NHL. Gol več so hokejski navdušenci videli na tekmi v Phoenixu, kjer je gostoval Dallas. Po izenačenem začetku tekme je sledilo nekaj minut povsem v znamenju domače ekipe. Za 2:1 je zadel strelec dveh golov Steven Reinprecht, manj kot dve minuti za njim pa še Ed Jovanovski, prednost s 3:1 pa je hokejiste Phoenixa dobro motivirala za nadaljevanje. "To je velika zmaga iz več razlogov," je po tekmi razložil Reinprecht. "Sedaj smo izenačeni v številu zmag in porazov, tekma je bila odigrana doma in z nasprotnikom iz naše divizije. Že nekaj časa nam doma ni uspelo zmagati, zato je ta zmaga zelo pomembna." Nad domačo zmago je bil navdušen tudi trener phoeniških Kojotov, Wayne Gretzky: "Zares je dolgo trajalo. Najbolj pa me moti dejstvo, da smo z izjemo dveh tekem na preostalih tekmah igrali dobro ."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.