V Olimpiji uradno Perry, Anagonyje, Vrkić

Foto: Žurnal24 Perry je nastopal tudi za reprezentanco ZDA. (Foto: EPA)
Kar smo pisali že pred dnevi, je sedaj postalo tudi uradno! Branilska vrsta košarkarskega kluba Union Olimpija je močnejša za ameriškega branilca Marqueja Perryja. Uradno tudi Anagonye in Vrkić.
Oglej si celoten članek

Evropsko izkušeni, 186 cm visoki 29-letni Marque Perry, ki je zadnja leta igral v Turčiji, Rusiji in Ukrajini, je z Zmaji podpisal enoletno pogodbo.

Perry je svoj vrhunec dosegel v dresu Olympiacosa v sezoni 2004/05. Leta 2005 je nosil tudi dres reprezentance ZDA, letos pa se bo v dresu Uniona Olimpije spet preizkusil v evroligi, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Perry je odličen napadalec in organizator igre.
Jure Zdovc

Uradno sta člana Uniona Olimpije postala tudi Aloysius Anagonye in Zoran Vrkić. Nigerijsko-ameriški center bo v Stožicah ostal eno leto, s Hrvatom Vrkićem pa je klub sklenil dvomesečni dogovor, potem ko je poškodba kolena od igrišč oddaljila Suada Šehovića.

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije: ''Počasi dokončujemo postavo za prihajajočo sezono. Res prihajajo iz znanih razlogov okrepitve nekoliko pozno, a je to v tem položaju povsem normalno. Rabili bomo nekaj časa, da se uigramo, najnovejša okrepitev Perry je namreč prispel tako rekoč tik pred zdajci, a gre za izkušenega igralca, ki se bo lahko hitro vklopil v proces dela in čim prej tudi zaigral. Perry je odličen napadalec in organizator igre, predvsem dragocene pa so njegove bogate evropske izkušnje. Pod košem bo z nami ostal tudi Anagonye, ki je nesporno hvaležen 'backup'. S svojo voljo in marljivostjo uspešno nadomešča nekatere svoje slabosti. Pridno je vadil od začetka priprav in njegova vloga v ekipi je jasna. Zorana Vrkića, ki je že stari znanec Tivolija, smo angažirali za dva meseca in bomo še videli, koliko nam lahko da. Gre pa za izjemnega atleta in upam, da bo svojo priložnost izkoristil.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.