V Olimpijo prihaja Jeretin

Foto: EPA
Foto: EPA
Spletna stran Union Olimpije poroča, da so ekipo okrepili s črnogorskim reprezentantom Goranom Jeretinom, ki igra na položaju organizatorja igre.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski klub Union Olimpija se je okrepil s črnogorskim branilcem Goranom Jeretinom, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva. Olimpija je z igralcem sklenila pogodbo do konca tekoče sezone, nastopil pa bo lahko že v nedeljo, ko Union Olimpija gosti njegov nekdanji klub Crveno zvezdo.

Dvaintridesetletni in 192 centimetrov visoki košarkar je športno pot začel v domačem Nikšiću, kjer je igral za Ibon in Primorje. V sezoni 2001/2002 je prestopil v Lovćen, kjer je naredil korak naprej v svoji karieri in v takratni srbski ligi v povprečju dosegal nekaj več kot 16 točk in 4 podaje na tekmo. Dobre igre so hitro opazili v beograjski Crveni zvezdi, kamor je prestopil naslednjo sezono.

Pri rdeče-belih, kjer je ostal štiri sezone, se je popolnoma igralsko uveljavil in leta 2006 tudi osvojil pokal, hkrati pa je bil MVP. V sezoni 2005/2006 je v jadranski ligi v povprečju dosegal 9,3 točke in bil s štirimi podajami na tekmo tudi prvi podajalec lige. Sledila je pot v Rusijo, kjer je podpisal pogodbo z Dinamom iz St. Peterburga, ki pa je bankrotiral že v prvem mesecu sezone, nakar se Jeretin pridružil podgoriški Budućnosti.

Odlične igre, ko je v jadranski ligi imel povprečje kar 18 točk in štiri podaje na tekmo, so opazili pri izraelskem velikanu Maccabiju iz Tel Aviva, kamor je prestopil v drugi polovici sezone. Naslednjo sezono je začel v Ukrajini pri Kijevu, kjer pa se ni dolgo zadržal in kmalu prestopil v ciprski AEL Limassol. Sezono 2009/2010 je spet začel v Budućnosti, kjer je v pokalu eurochallenge v povprečju dosegal 12 točk in tri podaje na tekmo.

Dobre igre so ga spet v drugem delu sezone peljale v tujino, saj je podpisal za Türk Telekom. V sezoni 2010/2011 je igral v ruskem Lokomotiv Kubanu, kjer je v povprečju dosegal šest točk in tri podaje na tekmo. Sezono 2011/2012 je začel kot igralec litovskega Rytasa, kjer je podpisal enomesečno pogodbo in nastopil v kvalifikacijah za Evroligo. Sledila je selitev v Nemčijo k ekipi Artland Dragons Quakenbrueck, kjer je igral vse do začetka januarja. Za Artland Dragons je igral v pokalu eurochallenge, kjer je v slabih 19 minutah igre v povprečju dosegal 3,6 točke in tri podaje na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.