V osmino Urugvajci in Mehičani

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Iz skupine A svetovnega prvenstva v JAR sta se v osmino finala uvrstila Mehika in Urugvaj, ki je z 1:0 dobil medsebojni obračun v zadnjem kolu. Domačini in Francozi pa se poslavljajo že po predtekmovanju.
Oglej si celoten članek

Urugvajci so s torkovo zmago nad Mehičani osvojili prvo mesto v skupini A in se v osmini finala najbrž izognili v uvodnih dveh tekmah izjemno razigranim Argentincem, s stoodstotnim izkupičkom in razliko v golih 5:1 vodilno ekipo v skupini B. Z njimi se bodo pomerili Mehičani, osmoljenci torkovega obračuna so navkljub porazu v Rustenburgu napredovali med 16 najboljših ekip na svetovnem prvenstvu v JAR.

Na drugem srečanju so nogometaši Južnoafriške republike v Bloemfontainu premagali Francijo z 2:1 (2:0). Za gostitelje sta gola dosegla Bongani Khumalo (20.) in Katlego Mphela (32.), za Francoze pa je bil natančen Florent Malouda (70.). Obe reprezentanci sta izpadli iz predtekmovanja, Francija je celo zadnja v skupini.

Obračun mehiških in urugvajskih nogometašev v prvem polčasu ni navdušil, oboji so zadnji dvoboj v prvem delu zaključnega turnirja odigrali zelo pazljivo in brez kančka tveganja. V prvi polovici prvega dela so bili malenkostno aktivnejši Urugvajci, ki so že v šesti minuti zapretili prek Luisa Suareza, zaključni strel napadalca nizozemskega Ajaxa pa je bil z desne strani premalo natančen. Dokaj "neaktivni" Mehičani si v prvi polovici tekme niso priigrali nobene priložnosti za gol, izjema je le pogumen poskus Andresa Guardada s 30 metrov, po katerem se je zatresla prečka.

"Miroljubno tekmo" brez grobih prekrškov (madžarski sodnik Viktor Kassai v prvem polčasu ni pokazal nobenega kartona, v drugem pa tri rumene) je v sami končnici prvega polčasa "pokvaril" Suarez, ki je izkoristil predložek Edinsona Cavanija z desne strani in z natančnim strelom z glavo ukanil nemočnega mehiškega vratarja Oscarja Pereza – 1:0.

V drugem polčasu so Mehičani zaigrali nekoliko bolj napadalno, s tem pa so odprli tudi prostor hitrim in spretnim Urugvajcem. Ti so v 54. minuti ponovno nevarno zapretili, po predložku Diega Forlana z desne strani je bil v kazenskem prostoru najvišji Diego Lugano, njegov strel z glavo pa je z bravurozno obrambo zaustavil Perez. Mehičani so si edino pravo priložnost za gol priigrali v 65. minuti, poskus branilca Francisca Rodrigueza z glavo pa je končal mimo vrat bolj ali manj nezaposlenega urugvajskega vratarja Fernanda Muslera.

SP, skupina A, 3. kolo
:


Mehika : Urugvaj 0:1 (0:1)
Suarez (43)

Francija : JAR 1:2 (0:2)
Malouda (69);  Khumalo (20),  Mphela (37)

Lestvica: 1. Urugvaj 7 točke, 2. Mehika 4, 3. JAR 4, 4. Francija 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.