Centimetri ločili PSG od izenačenja, poleg Bayerna slavil tudi Milan

Foto: Epa
Foto: Epa
V osmini finala prva dvoboja med PSG in Bayernom ter Milanom in Tottenhamom. V Franciji so z 1:0 slavili Nemci, v Italiji pa z enakim izidom gostitelji.
Oglej si celoten članek

Osmina finala je že na začetku ponudila obračun med dvema kluboma, ki sta pred sezono veljala za ena izmed favoritov v ligi prvakov, izločilni boji najprestižnejšega klubskega tekmovanja so se namreč začeli z dvobojem PSG-ja in Bayerna. Oba kluba v zadnjem času sicer nista blestela v domačih prvenstvih.

Že v prvi minuti so gostje prišli do precej nevarnega strela, a je Eric Maxim Choupo-Moting žogo ob poizkusu zunaj kazenskega prostora poslal mimo vrat Gianluigija Donnarumme. 

Nemci so bili v uvodnih minutah sicer podjetnejši, vendar ostajali brez pravih priložnosti, kasneje pa so nekaj manj nevarnih akcij izpeljali tudi gostitelji. Pri slednjih je sicer začetek tekme s klopi spremljal zvezdnik Kylian Mbappe. Prednost v napadu sta dobila Lionel Messi in Neymar.

Slednji je v 20. minuti za kar nekaj časa obležal na zelenici. Sodnik Michael Oliver se ni oglasil, najverjetneje bi se moral, saj je Benjamin Pavard na robu šestnajsterca z roko zadel Brazilčev obraz. Francoz v bavarskem moštvu je sicer porumenel pet minut kasneje po novem prekršku nad Neymarjem.

Foto: Epa Neymar

V 27. minuti je Jamal Musiala stekel za žogo v bližini pariških vrat, a je v zadnjem hipu dobro posredoval Sergio Ramos in jo izbil z igrišča za šele prvi kot na tekmi. Natanko po pol ure igre je Bayern prišel do takrat najlepše priložnosti, Choupo-Moting je na drugi vratnici streljal z glavo, okroglo usnje je poletelo mimo želenega cilja. Enako usodo je nato doživel tudi strel Kingsleyja Comana.

Ob koncu polčasa so Nemci le uspeli sprožiti tudi na vrata domačih. Po podaji Comana z leve strani so domači izbijali žogo, do nje je malce izven kazenskega prostora prišel Joshua Kimmich, njegov strel po tleh pa je s skokom v svojo desno zaustavil Donnarumma.

Že v sodnikovem dodatku pa so do prostega strela nekaj več kot dvajset metrov od gola prišli domači. Messi je streljal v živi zid.

PSG je boljše odprl drugih 45 minut, bil več pri žogi kot v prvem polčasu, za kakšno konkretnejšo priložnost pa je na koncu napadov zmanjkala kakšna natančnejša podaja.

Ob tem ko so Parižani naposled le vzpostavili ravnotežje na igrišču, pa so Bavarci zadeli v polno. Po podaji Alphonsa Daviesa  v domači kazenski prostor je iz prve ustrelil Coman in poskrbel za 0:1. Zadetka se rojeni Parižan ni pretirano želel veseliti, v 'opravičilo' domači publiki je celo dvignil roki. Precej boljše bi lahko posredoval tudi Donnarruma, saj je žoga letela proti sredini vrat, nato pa se je pod telesom italijanskega čuvaja mreže skotalila čez golovo črto.

Foto: Profimedia Kingsley Coman

Po zaostanku je v igro vstopil Mbappe.

V 62. minuti je domača vrata ogrozil tudi Choupo-Moting, ki je z atraktivnim udarcem poskušal povišati prednost gostov, vendar je bil Donnaruma na pravem mestu. Italijan pa je bil že premagan le nekaj minut kasneje, po prodoru po desni strani je Musiala pred vrati našel Choupo-Motinga, strel slednjega je zaustavil okvir vrat.

Bayern je znova zagospodaril na zelenici, po kotu pa je Donnarumma dobro zaustavil tudi strel z glavo Pavarda.

Naposled je prišla tudi priložnost Parižanov. Po levi strani je gostujoči obrambi pobegnil Mbappe, prišel sam pred Yanna Sommerja in vratarja, ki je malce stekel iz vrat in zadrsal proti napadalcu, zadel v glavo. Do odbitka je prišel Neymar, vendar je bil švicarski reprezentant še enkrat več na pravem mestu. Mbappe je novo odbito žogo sicer pospravil v gol, vendar je bil pri strelu Brazilca v očitnem prepovedanem položaju.

Na začetku 82. minute so štirje Münchenčani krenili v protinapad proti trem Parižanom, končalo se je s slabim strelom rezervista Thomasa Müllerja. In izgledalo je, da je kazen za zamujeno prišla že v isti minuti. Nuno Mendes, morda celo najboljši v vrstah PSG-ja, je pobegnil po levi strani, podal pred gol, kjer je Mbappe poslal žogo v mrežo. A po posredovanju VAR-a je bil zadetek razveljavljen, saj je bil Portugalec na začetku akcije nekaj centimetrov v prepovedanem položaju.

Mendes je podobno akcijo izpeljal že v naslednjem napadu, tokrat je v šestnajstercu našel Messija, strel argentinskega zvezdnika pa je končal v bloku in PSG je iztržil le kot. Domači so v teh trenutkih prevladovali, do naslednjega nevarnega strela je prišel rezervist Vitinha. Ta je meril preveč po sredini gola, Sommer je brez večjih težav ukrotil njegov poizkus.

Po minuti sodnikovega dodatka je Pavard z drsečim startom zaustavil Messija in prejel drugi rumeni karton. PSG je imel prosti strel z roba šestnajsterca, vendar predložek Neymarja z desne strani ni našel soigralcev.
 

Domači do hitrega vodstva

Tudi Tottenham in AC Milan pred izločilnimi boji lige prvakov nista bila v blesteči formi, težave Londončanov, ki so konec minulega tedna v Premier League izgubili z 1:4 proti Leicester Cityju, pa so se nadaljevale tudi v Lombardiji. Že v sedmi minuti so rdeče-črni namreč povedli.

Theo Hernandez je v skoku dobil boj za žogo na levem boku, stekel v kazenski prostor gostov in močno streljal. Vratar Fraser Forster je s prsmi strel zaustavil, a so ga nato povsem na cedilu pustili soigralci. Do odbitka je namreč prišel Brahim Diaz in sprožil s sredine šestnajsterca. Forster se je izkazal še z eno obrambo, vendar je bil znova prvi pri okroglem usnju Diaz in z glavo le zatresel mrežo tekmeca.

Foto: Profimedia Brahim Diaz

V 12. minuti so imeli Londončani na voljo prosti strel, po predložku je do strela prišel Eric Dier, ki pa ni resneje ogrozil vratarja Cipriana Tatarusanuja. 

Tudi na tej tekmi v prvem polčasu ni bilo pravih priložnosti. Tudi v 45. minuti ne, ko je sicer do nevarnega strela prišel Heung-min Son, v nadaljevanju akcije pa je prečko zadel Harry Kane. Tudi če bi bil angleški napadalec natančnejši, akcija ne bi prinesla spremembe izida, saj je bil že Južnokorejec v nedovoljenem položaju.

Drugi polčas je ljubiteljem nogometa prav tako ponudil zelo malo. Šele v 78. minuti je pred Forsterja sam prišel Charles De Ketelaere, ki pa je slabo streljal z glavo. Žogo bi ob tem skoraj v svoja vrata potisnil Ivan Perišić, Milan je prišel do kota. Po njem prvi predložek ni bil uspešen, precej natančnejši pa je bil drugi. Pred gostujočimi vrati je do neoviranega strela prišel Malick Thiaw, ki pa je bil z glavo za las nenatančen.

Na drugi strani je bil omembe vreden le še strel Papeja Sarra v 81. minuti, ki pa je bil malce izven šestnajsterca nenatančen.
 

Liga prvakov, osmina finala:

PSG : Bayern  0:1 (0:0)
Coman 53.

Milan : Tottenham  1:0 (1:0)
Diaz 7.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.