V Parizu scene "izven tega planeta"

Foto: Profimedia dominic thiem
Povabljenec na OP Francije je uprizoril šov, kakršnega v Parizu ne pomnijo.
Oglej si celoten članek

Dvajsetletni Hugo Gaston, ki si je nastop zagotovil s povabilom organizatorja ("wild card", pred začetkom letošnjega Roland Garrosa ni imel pod pasom niti ene zmage na ATP Touru, nato pa je ob bučni podpori maloštevilnih Parižanov nanizal kar tri zapored. Med njegovimi žrtvami se je znašel tudi nekdanji zmagovalec OP Francije Stan Wawrinka.

Potem ko je v tretjem krogu po hudem boju ugnal nekdanjega zmagovalca OP Francije Stana Wawrinko, bi v osmini finala skoraj uporizoril senzacionalno presenečenje, ko je v pet nizov raztegnil aktualnega zmagovalca OP ZDA in dvakratnega finalista pariškega slama Dominica Thiema. Tretji igralec sveta je dobil prva dva niza, v nadaljevanju pa ni našel odgovora na rafal skrajšanih žogic, s katerimi ga je 20-letnik iz igre v igro spravljal v obup.

Foto: Epa hugo gaston

Francoz je uspel izničiti ves zaostanek, nato pa v petem nizu držal priključek do osme igre, v kateri je serviral za izenačenje na 4:4. Na koncu je bil ob brejk žogici Avstrijca zanj usoden prav poskus skrajšane žoge, ki je pristala v mreži, Thiem pa prednosti ni več izpustil iz rok.

Kljub porazu je Gaston pustil velik pečat v Parizu, saj je dokazal, da je igralec za velike odre. Ne samo, da bo po zaslugi osvojenih točk napredoval po ATP lestvici, temveč bo za uvrstitev v osmino finala prejel tudi 189.000 evrov, kar je več kot štirikratnik njegovega celotnega kariernega zaslužka.

Trenutno 239. igralec sveta je poskušal postati najmlajši četrtfinalist grand slama od uvedbe rankinga leta 1973 oziroma prvi povabljenec med najboljšimi osmimi po Henriju Lacontu leta 1992.

Foto: Epa dominic thiem "To je bil izjemen obračun obeh," je po tesni zmagi na osrednjem stadionu Philippe Chatrier dejal Thiem, poleg Rafaela Nadala in Novaka Đokovića glavni favorit peščenega turnirja.

"Že dolgo, dolgo nisem videl tenisača s takšnim občutkom v rokah. Njegova skrajšana žoga je izven tega planeta. Vsaj 400-krat sem moral sprintati k mreži. Vsa čast. Če bo tako nadaljeval, bo postal izjemen igralec, ki vam bo na tem stadionu prinesel še veliko veselja," je dodal Avstraijec.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.