"V Parizu želim biti pomemben"

Foto: Žurnal24 "Poskusil bom prikazati svoj najboljši možen tenis, s katerim se lahko zoperstav
Blaž Kavčič je prvi Slovenec, ki mu uvrstitev na ATP lestvici omogoča neposreden nastop na turnirju za Grand slam. Prihodnji teden bo nastopil na Odprtem prvenstvu Francije v Parizu.
Oglej si celoten članek
Zelo se veselim nastopa na igriščih Roland Garrosa, a seveda nočem biti le opazovalec, temveč pomemben akter. Moj cilj je uvrstitev v tretje kolo, jasno pa je, da bo veliko odvisno od žreba. Želim si premagljivega tekmeca, čeprav se tudi spektakla proti na primer Rafaelu Nadalu ne bi branil. A naj bo to šele v tretjem kolu.
Blaž Kavčič

Član kranjskega Triglava bi v prvem kolu Roland Garrosa raje igral proti malce slabšemu nasprotniku, kot pa da takoj naleti na nosilca. Kljub temu vnaprej ne izobeša bele zastave: "Tudi če bo žreb neugoden, bom skušal iz sebe iztisniti 120 %. Poskusil bom prikazati svoj najboljši možen tenis, s katerim se lahko zoperstavim marsikomu. Rad igram proti igralcem, ki veliko hodijo na mrežo in jim je betonska podlaga bolj pisana na kožo. Eden takih je na primer Američan Rajeev Ram."

Novi izzivi
Blaž je nedavno prekinil sodelovanje z Davidom Lenarjem. "Prišlo je do točke, ko sva se z Davidom nasitila drug drugega. Sodelovala sva eno leto, vsak dan preživljala skupaj po sedem ur in to je bilo enolično. V Parizu me bo spremljal Roland Berger, strokovnjak z dunajske teniške akademije," pojasnjuje Kavčič in dodaja, da bo šlo v Parizu le za preizkusno fazo in da Berger  v prihodnje ne bo nujno njegov glavni trener.

Foto: Žurnal24 null
Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v prvem krogu kvalifikacij za glavni del odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu premagal Belorusa Vladimirja Ignjatika. Žemlja, ki je 26. nosilec kvalifikacij za Roland Garros, je dobil dvoboj po treh nizih s 6:7 (3), 6:4 in 6:2.

Podpora novih sponzorjev
Pred zelo pomembnim nastopom na peščenih igriščih francoske prestolnice je 23-letnik dobil podporo treh sponzorjev. V prostorih Gospodarske zbornice Slovenije  mu je spodbudo na športni poti obljubilo podjetje Costella, še naprej bo igral z loparjem znamke Babolat, njegov opremljevalec pa bo do nadaljnega italijanska znamka Lotto. "Opremljevalec mi je ponudil najboljše pogoje, s predstavnikom se zelo dobro razumeva, poleg tega pa mi je bila tudi oprava najbolj všeč," je sodelovanje z Lottom pokomentiral naš prvi lopar.

 Bliža  se Wimbledon
Če Kavčič v Parizu preskoči vsaj prvo oviro, bi si s tem rezultatom najverjetneje priboril neposredno uvrstitev v glavni žreb Wimbledona. Trave se, kot sam pravi, ne boji: "Podlaga je veliko bolj počasna kot prejšnja leta. Zadnja leta so daleč prišli tudi tisti tenisači, ki dobro igrajo z zadnje črte." Žreb posameznikov za pariški turnir bo potekal v petek okoli poldneva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.