V Parizu zmaga Danca

Foto: Žurnal24 Theo Jorgense
Zmaga na WPT turnirju v pokru v Parizu in denarna nagrada 633.902 evrov je pripadla Dancu Theu Jorgensenu.
Oglej si celoten članek

Theo Jorgensen je na finalno mizo prišel z največjim kupom žetonov in ga nato samo še povečeval, dokler niso nekaj minut čez polnoč prav vsi končali pred njim.

Pred začetkom finalne mize je bila Dančeva prednost pred zasledovalci ogromna, tako da so morali vsi hitro priti do novih žetonov, če so še želeli ostati v boju za zmago. Prva žrtev gonje za žetoni je tako po le nekaj odigranih igrah postal Jimmy Ostensson, ki je v svoji zadnji igri zarinil s parom devetk, samo Touil pa je upal izenačiti njegovo stavo z . Slednji je bil za svoj pogum nagrajen, saj je s skupnimi kartami sestavil dva para, s katerima je lahko Ostenssona poslal med gledalce (8. mesto – 70.435 €).

Igralec, ki je nujno potreboval žetone, je bil tudi Francoz Arnaud Mattern, ki je skozi celotno finalko počasi izgubljal žetone, preden se je naposled le odločil, da zarine z , a je njegovo stavo kot iz topa izenačil Antoine Amourette, ki je v rokah držal . Rešitve za Francoza ni bilo in moral se je sprijazniti z osvojenim 7. mestom (82.175 €).

V eni od naslednjih iger je z gumba Per Linde višal pred flopom s , Nourredine Aitalebís pa je s SB v igro spravil vse svoje preostale žetone z . Linde je njegovo stavo po kratkem premisleku izenačil, kar se je kasneje izkazalo za odlično potezo, saj so skupne karte zgrešile oba igralca in tako izločile Aitalebisa (6. mesto – 93.910 €).

Francozovi izločitvi je sledilo obdobje zatišja, v katerem nismo bili priča nobeni prav zanimivi igri, ki pa je vseeno terjala svoj davek na zalogi žetonov Fabrica Touila, ki se je tako znašel v položaju, ko je že moral zariniti, če je sploh še hotel upati na boljšo uvrstitev od petega mesta. Touil se je nato odločil, da zarine z , a pri tem naletel na razpoloženega Jorgensena z , ki je na turnu ujel prepotrebni par in tako še enega igralca poslal med gledalce (5. mesto – 140.870 €).

Skoraj ura je minila, preden smo bili priča naslednji izločitvi, brez žetonov je ostal Mickael Guenni (4. mesto – 187.825 €). Slednji je v eni od prejšnjih iger sicer dramatično prišel do cele kopice novih žetonov, a se je nato nesrečno zapletel z vodilnim Jorgensenom, se s parom petk zaletel v njegov par devetk in tudi njemu ni preostalo drugega, kot da se poslovi od preostale druščine in se odpravi po svojo nagrado.

Še preden bi jo Guenni utegnil dobiti, pa se mu je na blagajni pridružil tudi Linde, ki je le nekaj iger kasneje zarinil s , njegovo stavo pa je s nejevoljno izenačil le Danec Jorgensen, ki je nasprotnika opozoril, da bo za zmago potreboval nekaj sreče. To je sicer imel, a je ni niti potreboval, vseeno pa se ni branil lestvice, ki mu jo je podaril flop in je na koncu tudi zadoščala za izločitev Pera Lindeja (3. mesto – 234.780 €).

Le tri igre v heads-up delu turnirja so bile potrebne, da smo dobili novega prvaka, saj je kmalu potem, ko so organizatorji na mizo prinesli nagrade in cel kup evrskih bankovcev, Amourette oznanil svoj all-in, ki ga je Danec z ekspresno izenačil. Izzivalec je sicer imel le , a mu je flop vseeno dal kar nekaj razlogov za zadovoljstvo, saj je Amourette s parom šestic prešel v vodstvo. To vodstvo pa ni zdržalo prav dolgo, saj je na turnu padel , ki je Jorgensena pripeljal pred novo veliko zmagoslavje, do katerega je Danec tudi prišel, potem ko je na mizi pristala še karta .

Antoine Amourette se je na koncu moral zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 328.690 € nagrade, medtem ko so naslov, trofeja, steklenica Dom Perignona in 633.902 € končali v rokah Danca Thea Jorgensena.

Pa še to, sloviti pariški Aviation Club je vzporedno z Glavnim turnirjem gostil tudi poseben High Roller turnir s prijavnino 20 tisoč €, na katerem je skupaj nastopilo 24 igralcev, zmage pa se je na koncu veselil Freddy Deeb, ki je v heads-up delu turnirja ugnal Sorela Mizzija in tako prišel do 290 tisoč € nagrade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.