V Pekingu pobrala tri zlate kolajne, zdaj napovedala konec

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Johaugova bo končala kariero.
Oglej si celoten članek

Norveška smučarska tekačica Therese Johaug je napovedala, da se bo po koncu sezone upokojila. Johaugova je na minulih zimskih igrah v Pekingu osvojila tri zlate kolajne, eno zlato pa ima tudi že z iger v Vancouvru, poroča AFP.

"V tej sezoni je še nekaj tekem, potem pa bo prišel trenutek za konec in čas, da se osredotočim na življenje zunaj vrhunskega športa," je Norvežanka zapisala na Instragramu. Štirinajstkratna svetovna prvakinja bo v soboto tekmovala na Holmenkollnu, kjer je pred enajstimi leti osvojila svoj prvi naslov.

Foto: Profimedia Therese Johaug

V svoji karieri, v kateri je zabeležila tudi 80 zmag v svetovnem pokalu, je doživela tudi nekaj razočaranj. Največje je bila 18-mesečna prepoved tekmovanj, ker je bila pozitivna na steroid, ki naj bi ga zaužila z uporabo kreme, to ji je pripisal reprezentančni zdravnik. Športno arbitražno sodišče (Cas) ji ni očitalo goljufanja, ampak jo je spoznalo za krivo malomarnosti.

Zelo so jo tudi prizadele tudi obtožbe, da je smučarski tek zaradi njene prevlade postal nezanimiv. "Trudim se 365 dni na leto, da bi postala boljša smučarka, da bi napredovala. Ljudje pa mi pravijo, da škodim športu, da mu manjka napetosti. Depresivno, če se moraš ves čas braniti," je pred časom dejala Johaugova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:57 5. Marec 2022.

    Glede obtožbe o malomarnosti... Norvežani so vrhunski športniki, imajo pa tudi potuho mednarodnih športnih organizacij - protidopinških agencij in sodišč. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.