V Pogačarjevem taboru si manejo roke: "Tadeju to zelo ustreza!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trasa letošnje Vuelte naj bi bila pisana na kožo enemu izmed glavnih favoritov dirke, Tadeju Pogačarju.
Oglej si celoten članek

V četrtek so organizatorji dirke uradno predstavili traso letošnje Dirke po Španiji in pri kolesarski ekipi velikega slovenskega zvezdnika Tadeja Pogačarja naj bi bili zelo zadovoljni s tem, čemur so bili priča.

Ekipa UAE Team Emirates je sicer kot veliki cilj sezone označila obrambo Pogačarjeve lanske zmage na Dirki po Franciji, a je mladi Slovenec na začetku sezone že razkril, da se bo udeležil tudi španske tritedenske dirke, na katero ga vežejo zelo lepi spomini, saj se je leta 2019 prav tam prebil v sam vrh kolesarstva s skupnim tretjim mestom, osvojeno majico za najboljšega mladega kolesarja ter kar tremi etapnimi zmagami.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar

"Gre za traso, ki nam zelo ustreza," je etape letošnje Vuelte pokomentiral športni direktor ekipe Matxin Fernández ter dodal: "Še posebej Tadeju ustreza zaključni kronometer. Vuelte se bomo zagotovo lotili z željo po etapnih zmagah ter boju za skupni seštevek."

"Gre za lepo uravnoteženo traso. Proga mi je zelo všeč, saj so želeli v dirko vrniti določeno ravnotežje, katerega ni bilo v prejšnjih letih. Dirka bo tako zelo privlačna tudi kolesarjem, ki si želijo pred tem kolesariti na Olimpijskih igrah ter se nato pripravljati na Svetovno prvenstvo," je svoje mnenje podal Fernández.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.