V pokoj zadnji prejemnik Zlate žoge pred Messijem in Ronaldom

Foto: Profimedia kaka
Brazilski napadalni vezist je po 16 letih končal svojo kariero profesionalnega nogometaša.
Oglej si celoten članek

Nekdanji najboljši nogometaš sveta, Brazilec Kaka,  je oznanil nogometno upokojitev. V pogovoru za televizijo Globo je dejal: "Pripravljam se, da bom ostal v nogometu, a v drugi vlogi, ne bom več profesionalni igralec, športnik." S tem je obudil govorice, da se bo vrnil v nekdanji klub AC Milan, kjer bo dobil eno od vodstvenih služb.

"Želim si biti del kluba v vlogi, ki je bolj podobna menedžerski, vlogi športnega direktorja. Da sem nekdo med igriščem in klubom," je še povedal 35-letni Kaka.

Kaka si je nogometno pot začel utirati pri Gremiu, ime pa si je ustvaril pri Milanu. Med leti 2003 in 2009 je nosil rdeče-črni dres kluba iz Milana, kjer je postal eden najboljših vezistov tistega obdobja. 

Nato je leta 2009 sledila selitev v Real Madrid za 67 milijona evrov. V španski prestolnici je vztrajal do leta 2013, nato se je vrnil v Milan, kariero pa je končal v ameriški ligi pri Orlandu Cityju. Z brazilsko reprezentanco je leta 2002 osvojil naslov svetovnega prvaka.

Kaka je zadnji nogometaš pred vzponom Lionela Messija in Cristiana Ronalda, ki je osvojil Ballon d'Or. Brazilec si je najprestižnejše individualno priznanje prislužil za predstave v letu 2007.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.