V polfinalu Zahoda že prva ekipa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi so potekali štirje dvoboji v uvodnem krogu končnice prvenstva. Znan je že udeleženec drugega kroga v zahodni konferenci.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Anaheim Ducks so vpisali še četrto zaporedno zmago proti Calgary Flames ter se z izidom 4:0 v zmagah uvrstili med štiri moštva v zahodni konferenci, ki se bodo še naprej borila za Stanleyjev pokal.

Za Anaheim so na četrti tekmi, ki je bila v Calgaryju, zadeli Patrick Eaves, Nate Thompson in Ryan Getzlaf, vratar račkov John Gibson pa je ubranil 36 strelov gostiteljev. Edini zadetek za Calgary je prispeval Sean Monahan.

Rački, gre za velike tekmece ekipe Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja v pacifiški skupini, Kralji so ostali brez končnice, bodo v naslednjem krogu igrali proti zmagovalcu serije med Edmonton Oilers in San Jose Sharks; trenutno je izid v zmagah izenačen na 2:2. Hokejisti Anaheima imajo zdaj tako na voljo nekaj dni počitka ter več časa za pripravo na nadaljevanje končnice.

Kapetan račkov Getzlaf je na čelu moštva, ki je vajeno igrati tekme pod pritiskom. "Ko imaš v ekipi fante, ki so igrali na svetovnih prvenstvih, olimpijskih igrah in v Stanleyjevem pokalu, pomaga, ko pridejo tekme, na katerih enostavno moraš zmagati. Ti fantje so že bili v takšnem položaju, znajo pravilno odreagirati in pomagati ekipi v pravo smer. Mi ostali jim tako le sledimo," je po zmagi dejal napadalec Andrew Cogliano.

Hokejisti St. Louis Blues pa so zapravili prvi zaključni plošček za napredovanje v drugi krog končnice na zahodu. Ekipa Minnesota Wild je bila namreč z 2:0 boljša v gosteh za prvo zmago v letošnji končnici, s čimer je zaostanek v zmagah za St. Louisom zmanjšala na 1:3.

Ekipa Washington Capitals je na vzhodu v gosteh pri Toronto Maple Leafs vpisala zmago s 5:4 ter v seriji na štiri zmage poravnala izid na 2:2.

Do zmage so prišli tudi hokejisti Ottawa Senators, ki so v gosteh pri Boston Bruins slavili z 1:0. Kanadsko moštvo le še ena zmaga loči od napredovanja v drugi krog, saj so povedli s 3:1 v zmagah.

Izidi, končnica, 1. krog:

Vzhod:
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals    4:5
(ekipi sta izenačeni 2:2 v zmagah)
Boston Bruins - Ottawa Senators              0:1
(Ottawa vodi s 3:1 v zmagah)

Zahod:
Calgary Flames - Anaheim Ducks               1:3
(Anaheim se je uvrstil v 2. krog končnice z izidom 4:0 v zmagah)
St. Louis Blues - Minnesota Wild             0:2
(St. Louis vodi s 3:1 v zmagah)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.