V polfinalu zmagi za favorizirani ekipi

Foto: twitter Cedevita Olimpija Kendrick Perry
Cedevita Olimpija in Krka sta prišli do prvih zmag.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v prvi tekmi polfinala lige Nova KBM premagali Helios Suns z 89:58 (20:18, 38:36, 62:47). Ljubljančani so tako pričakovano prišla do vodstva z 1:0 v polfinalu.

Ljubljančani se lahko sedemindvajsetič uvrstijo v finale DP že v ponedeljek v Domžalah. Doslej le trikrat niso bili udeleženci zaključnega boja za naslov državnega prvaka; prvič 2000, ko sta v finalu igrala Krka in Pivovarna Laško, ter nato še 2015 (Tajfun - Rogaška) in 2016 (Helios Suns - Zlatorog).

Cedevita Olimpija je tekmeca tokrat strla v drugem polčasu, ki ga je dobila z 51:22. Helios Suns, ki je nastopil brez prvega strelca Blaža Mahkovica, je tako v tretji kot v zadnji četrtini dosegel po enajst točk.

Pri domačih je največ točk dosegel Jarrod Jones (19, met 7:10), največ skokov je imel Jaka Blažič (8), največ podaj pa je zbral Kendrick Perry (7). Na drugi strani je izstopal Domen Lorbek s 17 točkami (trojke 4:7).

V drugem polfinalu je uvodno tekmo dobila Krka. Premagala je Rogaško z 91:70 (20:15, 40:41, 64:52). Druga tekma bo v ponedeljek v Rogaški Slatini, morebitna tretja pa je predvidena za 19. maj znova v Novem mestu.

Sedemkratni državni prvaki iz Novega mesta - zadnji naslov so slavili 2014 - so odločilno razliko za mirno končnico naredili na začetku drugega polčasa. Najprej jim je uspel delni izid 9:0, do 7. minute tretje četrtine pa so gostom v drugem polčasu prepustili le pet točk (58:46).

Rogaška, ki je nastopila le s sedmimi igralci, se je v zadnjem delu sicer približala na šest točk zaostanka, a Krka je z nekaj zaporednimi uspešnimi napadi hitro rešila vprašanje zmagovalca. Trojki Nejca Bariča in Roka Stipčevića za 83:66 sta v 37. minuti dokončno prevesili tehtnico na stran domačih. Krka je tretjo četrtino dobila s 24:11, drugi polčas pa 51:29.

Novomeščani so imeli znova odličen strelski večer. Potem ko so v torek v četrtfinalu pokala Spar proti Ggd Šenčurju zadeli devetnajst trojk, so jih tokrat šestnajst iz 32 poskusov. Znova je prednjačil Stipčević s šestimi trojkami (18 točk, met za tri točke 6:9, 8 podaj, indeks 24), štiri pa je dodal Luka Lapornik (4:9, 20 točk). Pri Rogaški je David Nichols dosegel 17 točk (met 6:14, 6 izgubljenih žog).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.