V polfinalu "zmenek" Milana s staro damo

Foto: EPA
Foto: EPA
Liverpool se je na povratni tekmi polfinala ligaškega pokala dvakrat vrnil proti Manchester Cityju (2:2) in si po zaslugi minimalne zmage na prvi tekmi zagotovil finale na Wembleyju. Juventus se je prek hrbta Rome brez velikega naprezanja uvrstil v polfinale italijanskega pokala, kjer se bo pomeril z Milanom. V polfinale so se po zmagi proti Interju uvrstili tudi nogometaši Napolija (2:0).
Oglej si celoten članek

Liverpool si je napredovanje v veliki finale zagotovil z remijem na Anfieldu in s precej boljšo igro od Manchester Cityja, a sinje modre je reševal vratar Joe Hart, ki pa vseeno ni mogel preprečiti izpada svoje ekipe. Redsi so na koncu napredovali s skupnim izidom 3:2 in se bodo v finalu na Wembleyju (26. februar) pomerili s Cardiff Cityjem (izločil je Crystal Palace).

Domači so na krilih svojih navijačev začeli veliko bolje, toda Jose Enrique in Craig Bellamy nista uspela premagati Harta. Na drugi strani je z evrogolom zablestel Nigel De Jong in utišal Anfield. Liverpool se ni ustavil kljub zaostanku in v 40. minuti prišel do več kot zasluženega izenačenja. Micah Richards je v kazenskem prostoru po strelu Daniela Aggerja igral z roko, z najstrožje kazni pa je bil zanesljiv kapetan Steven Gerrard. Tudi v drugem polčasu je blestel Hart, ki je z odličnimi obrambami domače spravljal v obup. In tako kot v prvem polčasu so tudi tokrat zadeli gostje, ko je bil v 67. minuti po podaji z desne strani natančen Edin Džeko. Povsem identično kot v prvem polčasu pa so domači znova zelo hitro prišli do izenačenja. Po dvojni podaji z Glenom Johnsonom je že sedem minut kasneje zadel Craig Bellamy in poskrbel, da bo Liverpool prvič po prenovi zaigral na Wembleyju.

Juventus prek Rome v polfinale, kjer ga čaka Milan

Juventus si je zagotovil mesto v polfinalu italijanskega pokala, potem ko je s 3:0 premagal Romo, ki je srečanje končala z le desetimi nogometaši. Emanuele Giaccherini in Alessandro Del Piero sta z zadetkoma v prvem polčasu znatno olajšala delo tokrat rožnatemu Juventusu. Delo so nogometaši iz prestolnice dokončali kar sami: Erik Lamela z rdečim kartonom in Simon Kjaer z avtogolom. Stara dama bo v polfinalu igrala z Milanom, ki je v četrtkovem dvoboju s 3:1 izločil Lazio. Rimljani so sicer začeli več kot odlično in povedli že v peti minuti (Cisse), a rdeče-črni so se pred svojimi gledalci hitro vrnili v igro. Za izenačenje je deset minut kasneje poskrbel Robinho. Še tri minute kasneje, ko se je med strelce vpisal še veteran Clarence Seedorf, pa je Milan že slavil vodstvo. Zmago in s tem napredovanje v polfinale je v 84. minuti potrdil Zlatan Ibrahimović.

Cavani na San Paolu izločil Inter

V drugem polfinalu se bosta pomerila Siena in Napoli. Siena je bila v polfinalu v gosteh uspešna proti Chievu (Bojan Jokič je sedel na klopi, Boštjana Cesarja pa ni bilo v ekipi), ki ga je ugnala z 1:0. Napoli pa je na svojem San Paolu izločil Inter, ki v zadnjem času igra v sijajni formi. Za zmago Neapeljčanov je poskrbel Edinson Cavani, ki je prvič zadel v 50. minuti, ko je bil natančen z bele točke. Urugvajec pa je drugič zadel v 90. minuti po samostojnem prodoru in Interju zadal prvi poraz po osmih zaporednih zmagah.

Italijanski pokal, četrtfinale:

JUVENTUS : Roma 3:0 (2:0)
Giaccherini (6), Del Piero (30), Kjaer (90/a. g.)
RK: Lamela (68/Roma)

Chievo : SIENA 0:1 (0:0)
Destro (54)
RK: Grossi (60/Siena)

NAPOLI : Inter 2:0 (0:0)
Cavani (50/11-m, 90)

MILAN : Lazio 3:1 (2:1)
Robinho (15), Seedorf (18), Ibrahimović (84); Cisse (5)

Angleški ligaški pokal, polfinale, povratni tekmi:

CARDIFF CITY : Crystal Palace 4:1 (1:0, 1:0) - po 11-metrovkah /0:1/
Gardner (7/ag)
RK: McCarthy (78/Crystal Palace)

LIVERPOOL : Manchester City 2:2 (1:1) /1:0/
Gerrard (40/11-m), Bellamy (74); De Jong (31), Džeko (67)

// - izida prvih tekem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.