V ponovitvi polfinala SP poraz Hrvatov

Foto: Epa
Foto: Epa
Hrvaška izbrana vrsta je evropsko prvenstvo odprla s porazom.
Oglej si celoten članek

Angleška nogometna reprezentanca je v Londonu v 1. krogu evropskega prvenstva premagala Hrvaško z 1:0 (0:0). Za Anglijo je zadel Raheem Sterling. Druga tekma skupine D bo v ponedeljek ob 15.00 v Glasgowu, kjer se bosta merili Škotska in Češka.

Na slovitem Wembleyju sta se sicer srečali reprezentanci, ki sta se merili v polfinalu zadnjega svetovnega prvenstva. Takrat so bili po podaljšku boljši Hrvati, ki pa so pred to tekmo v vlogo favoritov postavljali Angleže. Takšna vloga jim najbolj ustreza, je pred tekmo povedal prvi zvezdnik "ognjenih" Luka Modrić. A tokrat se jim ni izšlo, Sterling je v drugem polčasu poskrbel za zmagoviti gol mlade in dinamične angleške vrste.

Angleži so tekmo začeli silovito, takoj pritisnili in v šesti minuti bili blizu zadetku, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Phil Foden in zadel vratnico. Malce pozneje je poskusil še tokrat odlični Kalvin Phillips z volejem z dobrih 16 metrov, Dominik Livaković v vratih hrvaške pa je bil dovolj pozoren, da je uspel odbiti nevaren poizkus. Pozneje so Hrvati vzpostavili ravnotežje na igrišču, pravih priložnosti pa v tem obdobju in vse do konca polčasa ni bilo več.

Uvod drugega dela ni bil tako dinamičen kot tisti v prvem polčasu, v 55. minuti je sicer od daleč poskusil Modrić, toda Jordan Pickford ni imel večjih težav. Dve minuti pozneje pa so Angleži izpeljali lepo akcijo in povedli. Po podaji Kyla Walkerja je žogo malce na desni strani dobil Phillips, se pomaknil proti sredini in žogo oddal vtekajočemu Sterlingu v kazenski prostor, član Manchester Cityja pa je nato premagal še Livakovića.

Foto: Epa Raheem Sterling

V 61. minuti so izbranci Garetha Southgata znova zagrozili, po podaji Masona Mounta z leve je na drugi vratnici zgrešil Harry Kane, ki je v naletu sicer grdo trčl v okvir vrat. Štiri minute pozneje je na drugi strani s 14 metrov poskusil Ante Rebić, a je slabo zadel žogo, v 67. minuti pa je Mount s prostega strela žogo poslal le malce čez gol hrvaških vrat. Slabše je iz ugodnega položaja povsem neoviran meril Sterling v 74. minuti, ko je žogo poslal visoko čez prečko.

Hrvati so v želji po izenačenju v zaključku tekme prevzeli pobudo, medtem ko so Angleži bolj ali manj čakali na protinapade. Toda prvi niso prišli do svojih priložnosti, Angleži pa niso dočakali možnosti za spodoben protinapad, tako da je ostalo pri minimalni zmagi Otočanov.

Ti so v 82. minuti v igro poslali Juda Bellinghama, ki je s 17 leti in 349 dnevi postal najmlajši nogometaš zaključnih turnirjev stare celine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:57 13. Junij 2021.

    Jutri, dan žalovanja pri kockastih ??

  • 17:42 13. Junij 2021.

    Kako fantastičen dan je danes.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.