V prometni nesreči umrl Drago Grubelnik

Foto: EPA
Foto: EPA
Danes se je v prometni nesreči, ki se je zgodila na poti z ledenika v Söldnu, smrtno ponesrečil nekdanji vrhunski slovenski alpski smučar Drago Grubelnik, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.
Oglej si celoten članek

Alpsko smučanje je izgubilo nekdanjega izjemnega tekmovalca, ki je svojo pot nadaljeval v trenerskih vodah pri tujih reprezentancah. Drago Grubelnik je bil ob prelomu in na začetku tega tisočletja v samem slalomskem vrhu, najboljši rezultat kariere pa je dosegel v švicarskem Wengnu, kjer je leta 2000 osvojil tretje mesto na tekmi svetovnega pokala. V tem tekmovanju je med najboljšo deseterico končal enajstkrat. Nekajkrat je osvojil tudi veleslalomske točke. Njegova najboljša sezona je bila 2001/02, ko je osvojil 14. mesto v slalomskem seštevku.

Grubelnik je slovenske barve zastopal tudi na treh olimpijskih igrah v japonskem Naganu 1998, ameriškem Salt Lake Cityju 2002 in italijanskem Torinu 2006 ter na svetovnih prvenstvih v ameriškem Vailu in Beaver Creeku 1999 in švicarskem St. Moritzu 2003.

Kot poročajo avstrijski mediji, je Grubelnik na gorski cesti izgubil nadzor nad vozilom in zgrmel 270 metrov globoko v prepad. Devetintridesetletni Grubelnik z Ribnice na Pohorju, ki je športno pot končal leta 2007, je bil v avtomobilu še z dvema sopotnikoma, zaradi poškodb je kmalu po prihodu v bolnišnico v Murnauu umrl. Pomočnik trenerja in tekmovalec sta po poročanju avstrijskih medijev hudo poškodovana, vendar nista v življenjski nevarnosti. Od leta 2013 je bil Grubelnik vodja bolgarske moške reprezentance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.