V prvem poizkusu že svetovni prvak

Foto: Epa Pedro Acosta
Novi svetovni prvak v moto3 je 17-letni Acosta.
Oglej si celoten članek

Španec Pedra Acosta (KTM) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva motociklističnega razreda moto3 za veliko nagrado Algarveja v Portimau na Portugalskem. Dirkač je s tem postal tudi novi svetovni prvak v najšibkejšem motociklističnem razredu. Premierni naslov svetovnega prvaka je osvojil pri vsega 17 letih starosti.

Drugo in tretje mesto na dirki sta šli v Italijo, Andrea Migno (Honda), startal je sicer s 16. mesta, se je uvrstil pred rojakom Niccolom Antonellijem (KTM).

Acosta, ki je startal šele s 14. mesta, je ugnal prvega izzivalca za naslov Italijana Dennisa Foggio (Hondo), ter postal drugi najmlajši svetovni prvak po Italijanu Lorisu Capirossiju (1990). Foggia se je namreč v zadnjem krogu znašal na tleh, potem ko ga je zadel Južnoafričan Darryn Binder (Honda).

Acosta je slavil v seštevku z 259 točkami, Foggia je drugi z 213 točkami, Španec Sergio Garcia (GasGas), ki je prav tako padel, je tretji s seštevkom 168 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.