V Rimu štirje izidi sezone

Foto: EPA
Foto: EPA
Etiopijka Almaz Ayana je na atletski diamantni ligi v Rimu tekla drugi izid vseh časov na 5000 m (14:12,59), najboljše letošnje izide na svetu pa so dosegli še Jamajčanka Janeive Russell na 400 m ovire (53,96) in Kenijec Conseslus Kipruto na 3000 m zapreke (8:01,41), Južnoafričanka Caster Semenya pa ga je izenačila na 800 m (1:56,64).
Oglej si celoten članek

V italijanski prestolnici ni bilo slovenskih predstavnikov; slovenska rekorderka Martina Ratej, v zadnjih letih sicer stalna udeleženka najmočnejših mitingov na svetu, se je odločila, da tokrat ne bo tekmovala in bo konec tedna nastopila na atletskem pokalu Slovenije v Novi Gorici.

Etiopijka Almaz Ayana je v Rabatu 22. maja le za dobrih pet sekund zgrešila svetovni rekord rojakinje Tirunesh Dibabe, temu dosežku pa se je v večnem mestu še bolj približala. Hitrejša od nje je bila doslej le Dibaba, ki je 6. junija 2008 v Oslo, tekla 14:11,15.

Janeive Russell, mladinska svetovna prvakinja, je na nizkih ovirah popravila svoj prejšnji osebni rekord (54,16) in za stotinko izboljšala prejšnji izid sezone, ki je bil v lasti Američanke Georganne Moline, ki je bila tokrat šele osma (57,64). Caster Semenya je na dva stadionska kroga tekla tako hitro, kot v Rimu, tudi v Rabatu.

Formo iz mladinskih tekem prenesel na članske

Enaindvajsetletni Conseslus Kipruto je izboljšal prejšnji najhitrejši čas na 3000 m zapreke (8:02,77) iz Rabata in se po prevladi v mladinski konkurenci vse bolj bliža svetovnemu rekordu (7:53,63), ki ga je Saif Saaeed Shaheen iz Kuvajta dosegel leta 2004.

Američan Justin Gatlin je dosegel četrto zaporedno zmago v Rimu; na 100 m je s časom 9,93 sekunde za stotinko ugnal rojaka Ameerja Webba (9,84), tretji je bil Francoz Jimmy Vicaut, ki j tudi tekel pod desetimi sekundami (9,99).

Olimpijski zmagovalec v metu diska Nemec Robert Harting se je po 21 mesecih odsotnosti zaradi poškodbe križnih vezi vrnil s tretjim mestom (63,96 m), olimpijske norme, ki so jo v Nemčiji postavili na 65 m, pa mi ni uspelo izpolniti, Zmagal je Poljak Robert Urbanek (65,00 m), tretji na SP v Pekingu, kjer je slavil njegov rojak Piotr Malachowski, ki je bil tokrat šele šesti (63,23 m).

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.