V Riu že padel prvi svetovni rekord

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Olimpijske igre v Riu se uradno še niso začele pa ima olimpijsko prizorišče že prvi svetovni rekord.
Oglej si celoten članek

V lokostrelstvu, kjer tako kot v nogometu že poteka predtekmovanje pred uradno otvoritvijo olimpijskih iger, je za svetovni rekord poskrbel Južnokorejec Kim Woo Jin. V kvalifikacijah za posamični olimpijski nastop je južnokorejski lokostrelec dosegel 700 od 720 možnih krogov, ta številka pa pomeni tudi nov svetovni rekord, obenem pa seveda tudi nov olimpijski rekord.

Štirikratni svetovni prvak Kim je tako popravil stari rekordni dosežek, ki ga je imel s 699 krogi njegov rojak Im Dong Hyun s prejšnjih iger v Londonu.

"Jutri nas čaka pomembnejša tekma. Zato ne bo nobenega proslavljanja, osredotočil se bom samo na moštveno tekmo," je po rekordnem dosežku dejal Kim. V kvalifikacijah je prepričljivo slavil, drugi je bil Američan Brady Ellison s 690, tretji pa Italijan David Pasqualucci s 685 krogi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.