V Rusijo potuje 13 odbojkarjev

Foto: Žurnal24 Slovenski odbojkarji so tokrat nastopili oslabljeni: manjkal je Matija Pleško.
Dan po zadnji pripravljalni tekmi slovenske odbojkarske reprezentance pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki je v Šempetru gladko premagala izbrano vrsto Hrvaške, je selektor Iztok Kšela sporočil končni seznam potnikov.
Oglej si celoten članek
 
 

"Na koncu sem se vendarle odločil za 13 odbojkarjev in v reprezentanco uvrstil tako Šketa kot Potočnika, saj sta si navsezadnje mesti zaslužila tudi s svojim pristopom na pripravah. Kdo izmed njiju bo nastopil na prvenstvu, pa se bom odločil v St. Peterburgu, tik pred prvo tekmo, ki bo na sporedu v četrtek."

Iztok Kšela, selektor odbojkarske reprezentance

 
Potem ko je bilo enajst imen bolj ali manj znanih, je prvi mož stroke za soboto določil dan D, ko bo objavil še dvanajstega tekmovalca, na koncu pa se je odločil, da bo v St. Peterburg odpotoval s trinajstimi, pri čemer je odpadel le Dragan Radovič.

Po poškodbi podajalca Tomislava Šmuca, ki je pred dnevi imel prometno nesrečo in je bil v petek v ljubljanskem kliničnem centru tudi operiran (hernija diskusa), je imel Iztok Kšela v Šempetru na voljo le še 14 odbojkarjev, med katerimi se je moral odločiti, katero dvanajsterico bo popeljal na EP. Potem ko je nesreča Šmuca krojila usodo pri izbiri na mestu organizatorja, sta tako dve podajalski mesti avtomatično pripadli Roku Satlerju in Dejanu Vinčiču. Vprašljivi niso bili niti odbojkarji na igralnem mestu sprejemalca in vsa četverica – Matija Pleško, Alan Komel, Andrej Flas in Tine Urnaut, ki po potrebi lahko igra tudi na mestu korektorja – se je našla na selektorjevem seznamu, tako kot tudi nepogrešljivi Sebastijan Škorc, kot edini igralec na mestu libera.

Pravzaprav se je Iztok Kšela odločal le med blokerji in korektorji. Pri slednjih je vozovnico za Rusijo imel rezervirano le Mitja Gasparini, medtem ko so bili Alen Šket in Jernej Potočnik skupaj z blokerjem Draganom Radovičem na čakalni listi. Pričakovati je bilo, da bo selektor izbral enega izmed njiju ali pa Radoviča, na koncu pa se je odločil za oba korektorja in doma pustil le Radoviča, ki si v konkurenci Davorja Čebrona, Alena Pajenka in Mateja Vidiča ni izboril svojega mesta.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.