V Šanghaju spet vse po starem

Foto: EPA
Foto: EPA
Lewis Hamilton je dobil oba prosta treninga pred kvalifikacjami za VN Kitajske. Mercedesu se je na prvem treningu najbolj približal Sebastian Vettel, na drugem pa Kimi Räikkönen.
Oglej si celoten članek

Karavana formule ena se je preselila na daljni vzhod, kjer bo v Šanghaju na sporedu tretja dirka letošnje sezone. Oba petkova prosta treninga je dobil svetovni prvak Lewis Hamilton. Slabe pol sekunde za Britancem je zaostal Kimi Räikkönen, tretji čas pa je zabeležil Daniel Ricciardo. Niso Rosberg, drugi z jutranjega treninga, je bil popoldne šele peti, tik za drugim dirkačem Ferrarija Sebastianom Vettlom.

Trening je zaznamovala nesreča Felipeja Masse (17. čas), okvara zavor Daniila Kvyata (6. mesto) in pešec, ki se je odločil, da bo prečkal dirkališče. Nepridiprava so prijeli delavci ob stezi.

Čast Williamsa je s sedmim časom rešil Valtteri Bottas, tudi na popoldanskem treningu pa se je nadaljevala klavrna forma McLarna - Jenson Button je bil deseti, Fernando Alonso pa 12.

Hamiltonu uvodna preizkušnja v Šanghaju

Prvi prosti trening v največjem kitajskem mestu je dobil Lewis Hamilton, ki je bil dobre pol sekunde hitrejši od moštvenega kolega Nica Rosberga.

Zmagovalec dirke v Sepangu Sebastian Vettel je na tretjem mestu za svetovnim prvakom zaostal več kot sekundo. V hladnih in vetrovnih pogojih je imela večina dirkačev kar nekaj težav, vključno s srebrnima puščicama, ki sta se pogosto znašli izven idealne linije.

Za Mercedesom so se zvrstili trije dirkači s Ferrarijevim motorjem. Vettel je bil tretji, Kimi Räikkönen četrti, Felipe Nasr z Sauberjem pa peti.

Sledila sta oba Red Bulla, Daniel Ricciardo pred Daniilom Kvyatom, na osmem mestu je pristal Carlos Sainz v Toro Rossu. Valtteri Bottas je bil deveti, prvo deseterico pa je zaokrožil Felipe Massa.

McLaren, ki ga v letošnji sezoni spet poganjjajo Hondini motorji, je bil tudi tokrat skromen. Jenson Button je končal na 13. mestu, Fernando Alonso pa je bil šele 17., z več kot tremi sekundami zaostanka za Hamiltonom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.