V slovenski ligi štirje tuji klubi

Foto: Žurnal24 Medveščak je po Jesenicah ugnal tudi Olimpijo.
Čez en teden se začenja prva slovenska hokejska liga. Ob šesterici domačih klubov bodo v njej nastopali še štirje tuji. Tilia Olimpija in Acroni Jesenice se bosta ligi pridružili spomladi.
Oglej si celoten članek

Potem ko sta najboljša slovenska hokejska kluba Acroni Jesenice in Tilia Olimpija že začela letošnje tekmovanje v ligi Ebel, se bo čez teden dni začelo zares tudi za druge slovenske klube. Državno prvenstvo v Sloveniji bo tako kot lani razdeljeno na dva dela, rednega ligaškega in končnico, v kateri se bodo pridružili Ljubljančani in Jeseničani. Novost v letošnjem tekmovanju bo več tujih klubov. Kot so na predstavitvi pojasnili pri družbi Slohokej, ki bo nosilec tekmovanj v vseh kategorijah, je bilo zanimanje tujih klubov za sodelovanje na slovenskem prvenstvu precejšnje.

V prvem delu DP bodo sodelovali slovenski klubi Maribor, Triglav, HK Olimpija, Jesenice mladi, MK Bled in Slavija ter hrvaška Medveščak in Mladost, beograjski Partizan in Graz 99ers (podružnično moštvo ekipe, ki nastopa v ligi Ebel). Redni del se bo začel 23. septembra, končal pa po 27 krogih 30. januarja. Najboljših osem klubov bo igralo dve tekmi četrtfinala ter polfinale in finale na dve dobljeni tekmi. Zmagovalec te lige – lahko bo tudi katero od tujih moštev – bo znan najpozneje 6. marca. Odločilni del za slovenskega prvaka bo nato končnica. Spored in število tekem bosta odvisna od uspešnosti slovenskih predstavnikov v ligi Ebel, zato so v Slohokeju pripravili tri različice. Po različici A se bodo Jeseničani in Ljubljančani pridružili po četrtfinalu Ebel, odigrali z najboljšimi štirimi slovenskimi ekipami v prvem delu DP še mini dvokrožno tekmovanje v dveh skupinah s po tremi klubi, zmagovalca teh skupin pa se bosta udarila za naslov prvaka na štiri zmage, zadnja tekma bo 3. aprila.

Po različici B, ob uvrstitvi katerega od slovenskih klubov v polfinale Ebel, bodo najboljša štiri moštva iz DP igrala med seboj še šest krogov, najuspešnejši ekipi iz tega dela pa se uvrstita v polfinale, kjer se bosta pomerili z Acronijem Jesenicami in Tilio Olimpijo. Zmagovalca polfinala bosta nato o prvaku odločala v finalu, a le na tri dobljene tekme, zadnji dvoboj bo 4. aprila.

Različica C predvideva nastop katerega od slovenskih klubov v finalu Ebel, v tem primeru pa bi zaradi časovne stiske odpadla klasična končnica s finalnimi tekmami. Moštva iz slovenskega DP bi igrala drugi del medsebojnih tekem kot v različici B, dva najboljša bi se nato uvrstita na sklepni turnir četverice z Ljubljančani in Jeseničani. Finale bi igrali na dve tekmi, s po eno na terenu vsakega od finalistov. Ob scenariju različice C bi končna odločitev časovno padla v priprave slovenske reprezentance za SP divizije I, morebiti pa bi odločitev o prvaku lahko prestavili celo po SP, ki bo sredi aprila v Ljubljani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.