V Španijo zdesetkani

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Jutrišnje gostovanje pri španskem Dominion Bilbao Basketu v okviru 4. kroga Eurocupa bo za košarkarje Union Olimpije nov zahteven zalogaj, saj so se na pot odpravili v oslabljeni zasedbi.
Oglej si celoten članek

Po slabih predstavah v zadnjih dveh tednih so zmajem dodatne težave povzročile še poškodbe, tako da v Španijo nista odpotovala Sava Lešić (hud udarec v mečno mišico) in Gregor Hrovat (težji zvin gležnja), kljub bolečinam pa bosta zobe stisnila Zack Wright in Ronalds Zakis.

Trener Gašper Potočnik, ki je v ekipo vključil tudi mladega Grego Sajevica, je po zadnjem treningu v Stožicah dejal: "Mislim, da je vsem jasno kam odhajamo na gostovanje. Gre za vrhunsko ekipo z zvenečimi imeni. Igrajo zelo hitro košarko, tipično špansko z velikim številom metov, če je potrebno že na začetku napada. Čaka nas izjemno težka naloga. V obrambi bomo morali biti izjemno koncentrirani, saj so izkušeni in kvalitetni igralci, igrajo hitro ter veliko improvizirajo. Zelo dobro berejo obrambo, kar je logično, saj so zelo izkušeni. Pri tem prednjači predvsem Mumbru, zato lahko še enkrat poudarim, da nas čaka težka naloga."

"V Bilbao odhajamo sproščeni, brez pritiska in naredili bomo vse, da se jim zoperstavimo po najboljših močeh. Kaj nam bo to prineslo na koncu tekme, bomo videli. Zagotovo z nami ne gresta Lešić in Hrovat, saj sta poškodovana. Vsaj še kakšen teden dni trajalo, da se priključita ekipi. Vsi ostali so dokaj zdravi, nekaj težav imata zgolj Zakis in Wright, v ekipo se vrača kapetan Zagorac."

Bilbao v odlični formi

Ljubljančani so v uvodnih treh krogih evropskega tekmovanja zabeležili zmago in dva poraza, njihovi jutrišnji tekmeci pa z dvema zmagama in porazom držijo vrh lestvice. Kapetan Saša Zagorac je takole ocenil možnosti za presenečenje: "Imamo težave s poškodbami. Ostali bomo morali dati še več na parketu. Bilbao je v odlični formi, ki je favorit naše skupine. V Bilbao odhajamo sproščeni, da pokažemo maksimum in izkoristimo naše priložnosti."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.