''V športu bi bil težko bližje smrti''

Foto: EPA
Foto: EPA
Triatlonec Jonny Brownlee se je bratu Alistairju zahvalil za izjemno lojalnost, ki jo je pokazal v sklepnem delu tekme World Triathlon Series.
Oglej si celoten članek

Jonathan Brownlee se je zahvalil svojemu bratu, ki mu je v zaključku triatlonske preizkušnje v mehiškem Cozumelu priskočil na pomoč in se zavoljo bratske ljubezni odpovedal svojim tekmovalnim ambicijam.

Alistair Brownlee je svojega brata praktično nesel čez ciljo črto, kjer so mu pomagali predstavniki zdravniške službe. Jonathana so nato odpeljali v bolnišnico, z njim pa je že vse v najlepšem redu.

Dramatičen trenutek se je zgodil dobre pol kilometra pred ciljem, ko je Jonathan zaradi izmučenosti in vročinskega udara še komaj stal na svojih nogah. Če ne bi kmalu prejel zdravniške pomoči, bi bilo njegovo življenje v veliki nevarnosti. Njegovo zdravstveno stanje, je kasneje pojasnil Alistair, je bilo najbližje smrti, kot je to mogoče v profesionalnem športu.

Alistair je videl, da ima njegov mlajši brat težave, zato ga je objel in zvlekel do cilja. Jonathan je bil sicer dobro na poti, da si zagotovi skupno zmago v triatlonu za svetovno prvenstvo, na koncu pa se je naslova veselil Mario Mola, ki je na zadnji tekmi osvojil peto mesto.

''Nisem si želel tako končati sezone, a dal sem vse od sebe. Hvala, Ali Brownlee, tvoja lojalnost je neverjetna,'' je z bolniške postelje sporočil Jonathan, ki je že popolnoma okreval. Kasneje se je vrnil v svoj hotel v Cozumelu, kjer ga je pričakalo sporočilo ''skupaj piševa zgodovino'' in pokal za končno drugo mesto.

Čeprav se je vse srečno končalo, bi bil lahko razplet precej bolj tragičen. ''Če bi naju zmanjkalo pred ciljem in ne bi imel zdravniške pomoči, bi bilo lahko zelo nevarno. To je bila normalna človeška reakcija in enako bi naredil za kogarkoli. V športu bi bil težko bližje smrti,'' je pojasnil požrtvovalni Alistair.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.