V sredo bo uradno: Sánchez v Barço

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po poročanju španskih medijev sta se Udinese in Barcelona dogovorila za prestop Alexisa Sáncheza. Dolgo prerekanje med lastnikom Videmčanov Ginom Pozzom in katalonskimi veljaki je na koncu prineslo ceno 27 milijonov evrov, ki pa bi s spremenljivkami lahko narasla na 45 milijonov. Prestop naj bi bil uradno oznanjen v sredo.
Oglej si celoten članek

Prestop Alexisa Sáncheza iz Udineseja v Barcelono bo še kako osrečil tudi njegovega dosedanjega soigralca, slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića, saj naj bi Videmčani v zahvalo za prestop avgusta gostovali na Camp Nouu na tradicionalnem turnirju za pokal Joana Gamperja. Novica o prestopu čilskega krilnega nogometaša, ki se z reprezentanco trenutno mudi na Copi Américi, je sicer še neuradna, a potrditev pričakujemo v naslednjih urah.

 

Sánchez bo podpisal za naslednjih pet sezon, Blaugrana pa bo za njegove usluge plačala 27 milijonov evrov, a bi končna cena lahko narasla vse do 45 milijonov, saj bodo Katalonci Videmčanom dodatnih 16 milijonov nakazali glede na njegov učinek. Novim soigralcem se bo Sánchez pridružil takoj po koncu Cope, zapletena pogajanja pa je olajšal s svojim trdnim prepričanjem, da želi prestopiti le v Barcelono. Med čakanjem na prestop naj bi zavrnil tudi veliko bogatejši ponudbi Manchestra Cityja in italijanskega Interja.

"To z Alexisom Sánchezom še ni zaključeno, a na koncu bo igral v Barceloni," je španskim medijem povedal njegov zastopnik Quique Pina, predsednik novega prvoligaša Granade. Med zadnjimi dnevi počitnic se je oglasil tudi vratar Barçe Victor Valdés, ki je pohvalil bodočega soigralca: "Alexis me je presenetil na zadnjem svetovnem prvenstvu. Imel sem to srečo, da sem ga lahko videl. Zdi se mi zelo dober igralec. Zelo je hiter, njegova največja kvaliteta pa je igra v širino. Vse poletje se že govori o igralcih, ki bi lahko prišli k Barceloni, on pa je brez dvoma eden izmed tistih, ki bodo zelo dobrodošli." Kasnejši svetovni prvaki Španci so proti Čilu na zadnji tekmi skupinskega dela slavili po napeti končnici (2:1), Sánchez pa je bil že takrat eden izmed najboljših na igrišču.


Nekaj vrhuncev Alexisa Sáncheza v dresu Udineseja:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.