V stečaj zaradi koronavirusa že prvi klub

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tudi športnim kolektivom v tem času ni lahko.
Oglej si celoten članek

Epidemija novega koronavirusa je zajela tudi šport. Pri Olimpijskem komiteju Slovenije so tako sporočili, da imajo športne organizacije v državi 25,5 milijona evrov izpada prihodkov, drugače pa ni tudi drugje.

OKS: Športne organizacije imajo 25,5 milijona evrov izpada prihodkov

Na slovaškem se tako s 1. aprilom v stečaj podaja eden največjih nogometnih klubov v državi. Pri nekdanjem klubu Dareta Vršiča MŠK Žilini se z igralci niso uspeli dogovoriti o znižanju plač, nič kaj dobro pa naj ne bi bilo tudi stanje na nogometni tržnici. Vodstvo kluba je nogometašem že sporočilo, da se njihovo sodelovanje z Žilino zaključuje konec meseca in da si lahko začnejo iskati nove sredine. 

Žilina je doslej na Slovaškem osvojila sedem državnih naslovov, nastopila je tudi v skupinskem delu lige prvakov.

Foto: Profimedia MŠK Žilina

V tej sezoni je bila pred prekinitvijo uvrščena na drugo mesto, za vodilnim Slovanom iz Bratislave je zaostajala za sedem točk.

Tudi v Sloveniji je sicer v marsikaterem nogometnem kolesktivu finančno stanje daleč od rožnatega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.