V Stožicah odločitev šele po podaljšku

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 3. krogu lige Aba po podaljšku izgubili z FMP z 89:92 (18:18, 41:34, 63:54, 77:77).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli prvi poraz v ligi Aba. Pred približno 1000 gledalci v Stožicah so v zadnji četrtini zapravili trinajst točk prednosti in po podaljšku izgubili z beograjskim FMP z 89:92.

Prekinitev niza zmag, ki se je začel s slovenskim superpokalom proti Krki, je za Ljubljančane slaba popotnica pred serijo zahtevnih preizkušenj v regionalni ligi in začetkom evropskega pokala čez deset dni. Cedevita Olimpija bo v nedeljo, 17. oktobra, gostovala pri Crveni zvezdi, nato jo 20. oktobra čaka dolga pot na Kanarske otoke, oktobra pa sledijo še tekme proti Budućnosti in francoskemu Bourg en Bresseju doma ter v gosteh z Igokeo.

Cedevita Olimpija je imela v 27. minuti prednost 61:48, gostje pa so se ji prvič po začetku drugega dela igre občutno približali pet minut pred koncem. V zadnjih minutah so izbranci trenerja Jurice Golemca zapravili vrsto napadov, pri zgrešenih poskusih za tri točke pa je prevladoval Jacob Pullen (0:7). Olimpija je imela zgolj 24,1-odstotni met za tri točke in komaj 40-odstotnega iz igre.

S trojkama Alena Hodžića in Marcusa Keena (25 točk) so Ljubljančani vendarle do konca rednega dela ostali v igri za zmago, poskus Keena za zmago pa ni zadel cilja. V podaljšku so bili gostje, ki so imeli šest igralcev z dvomestnimi številkami košev, bolj zbrani in natančni, hitro prišli do dveh košev prednosti in naskok ohranili vse do konca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.