V Stožicah zmaji pokorili še Milano

Foto: Žurnal24 Veselje ob zmagi. Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt. Foto: Žurnal24 Pier Luigi Bucchi. Foto: Žurnal24 Razočarani Milančani. Foto: Žurnal24 Zmajčice. Foto: Žurnal24 Pier Luigi Bucch. Foto: Žurnal24 Norija na tribunah. Foto: Žurnal24 navijači Olimpija Foto: Žurnal24 Zmajček. Foto: Žurnal24 High Five Team. Foto: Žurnal24 Jure Zdovc si je s svojimi varovanci v velikem slogu predčasno zagotovil napredo Foto: Žurnal24 Damir Markota Foto: Žurnal24 Kenny Gregory Foto: Žurnal24 Zmajcice Zmajčice navijacice navijačice Foto: Žurnal24 Bozicke Božičke navijacice navijačice Foto: Žurnal24 Kenny Gregory David Hawkins Foto: Žurnal24 Damir Markota v Evroligi na tekmo v povprečju dosega po 8,1 točke. (Foto: Boštja Foto: Žurnal24 Vlado Ilievski Tomas Van Den Spiegel Stefano Mancinelli Foto: Žurnal24 Jure Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, s soprogo Vesno. V Pen Foto: Žurnal24 Damjan Jankovic Janković Foto: EPA Thomas Van Den Spiegel Giorgi Shermadini Sermadini Šermadini Goran Jagodnik Foto: Žurnal24 Ibrahim Jaaber Marque Perry Foto: Žurnal24 Napredujejo štiri moštva. Zdi se, da trenutno glede napredovanja najbolj "visi" Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt in soigralci so dobili same privlačne nasprotnike! (Foto: Boštjan Ta Foto: Žurnal24 Kenny Gregory Foto: Žurnal24 Vlado Ilievski Foto: Žurnal24 Marque Perry Foto: Žurnal24 Damir Markota je dal sedem točk, a tudi morda odločilno trojko. (Foto: Boštjan T Foto: Žurnal24 Kenny Gregory Foto: Žurnal24 Jure Zdovc Foto: Žurnal24 Kevin Pinkney je proti Nymburku pokazal odlično predstavo. (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 Jure Zdovc Zoran Vrkic Vrkić Foto: Boštjan Tacol Dino Murić Muric Foto: Žurnal24 Sasu Salin Foto: Žurnal24 Jaka Daneu Andrej Zakelj Žakelj Foto: Žurnal24 Daneu in Zdovc se bosta za dve uri vrnila v vlogo igralcev. (Foto: Boštjan Tacol Foto: Žurnal24 Kevinn Pinkney Foto: Žurnal24 Kenny Gregory Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Pier Luigi Bucchi Foto: Žurnal24 Damir Markota Stefano Mancinelli Foto: Žurnal24 Ibrahim Jaaber Saso Sašo Ozbolt Ožbolt Foto: Žurnal24 Georgi Šermadini. Foto: Žurnal24 Zmajčice. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 navijači Olimpija Foto: Žurnal24 Vlado Ilievski. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Zmajčice. Foto: Žurnal24 Georgi Šermadini. Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik. Foto: Žurnal24 Navijači bodo najverjetneje na zaključnem turnirju v Stožicah lahko spodbujali v Foto: Žurnal24 Zmajčice. Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik in Kenny Gregory. Foto: Žurnal24 Veselje ob zmagi. Foto: Žurnal24 Veselje ob zmagi. Foto: Žurnal24 Veselje ob zmagi. Foto: Boštjan Tacol Vlado Ilievski bo napadal svoj drugi zmagovalni prstan v ligi NLB. (Foto: Boštja Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik in Janez Rajgelj.
Union Olimpija je v sedmem kolu Evrolige po izjemnem preobratu v zadnji četrtini premagala AJ Milano z 82:75 in se tako najverjetneje že uvrstila med najboljših 16 ekip Evrolige.
Oglej si celoten članek
"To je fenomenalno. Dobrošel Top 16 v Ljubljani. Menim, da smo si to zaslužili, čeprav smo imeli krizo. Ekipa je spet pokazala karakter in se s pomočjo gledalcev vrnila v igro. Zdaj je motiv prvo mesto v skupini," je po srečanju dejal Sašo Ožbolt.

"Norišnica. Bila je infarktna tekma. Prej sem trikrat zgrešil, četrtič je šlo noter. Verjel sem vase. Jagoda je nato zadel še eno trojko, vse skupaj pa smo dokončali z obrambo,"
se je zadnjih minut po tekmi spomnil eden največjih junakov Damir Markota.

S peto zmago v sezoni je Union Olimpija morda storila že odločilni korak v Top 16 Evrolige, kar ji je nazadnje uspelo leta 2004. Dvorana v Stožicah pa je po štirih evroligaških tekmah v njej še nepremagana. Zmaji so do zmage prišli po izjemnem preobratu, saj so še v 36. minuti tekme zaostajali za visokih devet točk. 

Kenny Gregory
, ki se je izkazal s 17 točkami in kar 11 skoki, je označil ključne dejavnike v zadnji četrtini: "Mislim, da je bil ključ do zmage v naši boljši obrambi v zadnji četrtini ter boljšem skoku. Na začetku ni od nas nihče pričakoval uvrstitve med 16 ekip v Evroligi, zdaj pa se sam sprašujem, zakaj ne bi napadli prvega mesta proti Panathinaikosu naslednji teden." Ameriški krilni igralec se ni mogel izogniti komplimentom ljubljanskemu občinstvu: "Publika je fenomenalna. daje nam energijo, da se vedno znova borimo, predvsem v končnicah."

Union Olimpija je srečanje z Milanom začela, kot si je lahko le želela. Po delnem rezultatu 14:0 je v 9. minuti, po prostih metih Damirja Markote, vodila z 18:5. Predvsem so ugajali ljubljanski skoki, ki so šli še posebej dobro od rok in nog Kennyju Gregoryju (šest v prvem polčasu, 13 točk in štiri izsiljene osebne napake), in protinapadi. Takoj na začetku druge četrtine so zmaji po košu vročega Marqueja Perryja vodili za 14 točk, kar je bila najvišja prednost prvega polčasa. Nekajkrat je semafor kazal naskok 13 točk, na manj kot sedem točk pa se Milančani Olimpiji niso približali.

Tretja četrtina je bila pravo nasprotje prve. Milano jo je dobil kar s 25:9. Olimpijine trojke niso in niso želele skozi obroč, na drugi strani pa so se razigrali Stefano Mancinelli, Morris Finley in Marco Mordente. Zadnjih deset minut je Olimpija začela s šestimi točkami zaostanka, v 36. minuti pa so Italijani vodili celo z najvišjih 69:60. Delirij je pomenila že trojka Markote za izenačenje na 71, za vodstvo s 74:71 pa je projektil za tri prispeval sijajni Goran Jagodnik. Milančani so s pomočjo Olimpijine obrambe storili nekaj napak, Jagodnik in Vlado Ilievski pa sta bila hladnokrvna s črte prostih metov in Stožice so doživele novo eksplozijo navdušenja.

Evroliga, skupina D, 7. kolo:

Union Olimpija : AJ Milano 82:75 (51:57, 42:32, 21:9)
Gregory 17, Jagodnik 15; Finley 16, Hawkins 14

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.