V svetovni ligi še četrta zmaga

Foto: CEV
Foto: CEV
Evropski podprvaki tudi po četrti tekmi svetovne lige ostajajo neporaženi.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v četrti tekmi svetovne lige in prvi na drugem turnirju tretje kakovostne skupine v Solunu še drugič v enem tednu premagala Katar. Potem ko je bilo v Ljubljani na prvi tekmi 3:1, je bila tokrat slovenska izbrana vrsta še bolj zanesljiva, zmagala je s 3:0 (21, 18, 20).

Selektor Slovenije Andrea Giani se je po 22 letih in zmagoslavju z italijansko reprezentanco v finalu svetovnega prvenstva spet vrnil v dvorano, ki nosi ime legendarnega grškega košarkarja Nikosa Galisa, tudi tokrat pa jo je zapustil dobre volje. Njegovi izbranci, sicer izraziti favoriti, so namreč proti zelo solidnim Katarcem, prav tako debitantom v ligi, pokazali pravi pristop in zabeležili še četrto zmago v tem tekmovanju.

Gianijevi izbranci so sicer potrebovali nekaj časa, da so ujeli ritem, ko pa so ga, jih tekmec ni mogel več zaustaviti. Bili so potrpežljivi, z zanesljivim sprejemom in solidnim napadom so nadzorovali potek srečanja, ko pa se je v tretjem nizu razigral še blok, napad pa je bil še naprej zanesljiv, je vsem v dvorani postalo jasno, da presenečenja ne bo.

V soboto se bodo Slovenci merili s Portorikom, zmaga pa bi jih povsem približala nastopu na zaključnem turnirju, ki bo konec naslednjega tedna v Frankfurtu. Zadnja tekma proti Grčiji bi tako najbrž odločala le o prvem mestu po predtekmovanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.