V Sydneyju se je skoraj utopil, zdaj spet na OI

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Čeprav ni imel nikakršnih možnosti za kolajno, pa je bil Eric Moussambani na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000 eden najbolj obleganih športnikov. Takrat je prvič videl 50-metrski bazen in komaj preplaval 100-metrsko razdaljo. Zdaj se vrača na OI.
Oglej si celoten članek

Eric Moussambani iz Ekvatorijalne Gvineje je pred 12 leti na Olimpijskih igrah v Sydneyju komaj zmogel preplavati 100-metrsko znamko, pri tem pa postavil najslabši čas v zgodovini.

Temnopolti plavalec je priznal, da bi se skoraj utopil in da je komaj preplaval zadnjih 15 metrov. Za zmagovalcem Pieterom van den Hoogenbandom je zaostal več kot minuto. Plavati se je začel učiti zgolj osem mesecev pred začetkom OI v Avstraliji. Jegulja se vrača na OI v Londonu, a tokrat kot trener plavalcev iz Ekvatorijalne Gvineje.

"Moussambani je novi trener reprezentance. Upamo le, da bo lahko uskladil svoje službene obveznosti s selektorskimi," so nekoliko zaskrbljeni v olimpijskem odboru Ekvatorijalne Gvineje. Moussambanija je pot zanesla v podjetje, ki se ukvarja z naftno industrijo, tako, da mu denarja ne manjka. Čeprav je še vedno jezen zaradi kritik doma po Sydneyju, je vseeno sprejel trenersko vlogo. "Takrat so se mi vsi smejali, pa čeprav pred Sydneyjem velikega bazena sploh še nisem videl. Za ves svet sem bil heroj, doma pa sem veljal za norčka," je dejal Moussambani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.