V takšnem stanju je poljski adut

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Poljski smučarski skakalec Kamil Stoch je pri padcu v Innsbrucku utrpel le močan udarec in bo lahko nastopil na zadnji tekmi v Bischoshofnu.
Oglej si celoten članek

Kamil Stoch bo kljub nesrečnemu padcu v poskusni seriji tekme v Innsbrucku, kot kaže, lahko nastopil na zadnji tekmi 65. novoletne turneje, ki bo odločala o dobtiniku zlatega orla.

Po treh četrtinah tekmovanja je v najboljšem položaju Daniel Andre Tande, ki je dobil tekmi v Innsbrucku in Garmisch-Partenkirchnu, v Oberstdorfu pa je končal na četrtem mestu.
Foto: Youtube kamil stoch innsbruck Norvežanov najbližji zasledovalec je Stoch, ki se je kljub lažji poškodbi odločil za nastop na prvi tekmi v Avstriji in s četrtim mestom ohranil realne možnosti za napad na prestižno lovoriko.

Stoch je po tekmi moral v bolnišnico, kjer je opravil rentgenski pregled leve rame. Preiskava ni pokazala nobenega zloma, tekmovalec je utrpel le močan udarec in veliko modrico, danes poročajo poljski mediji.

Stoch naj bi posledično izpustil današnje kvalifikacije v Bischofshofnu in se tako kar se da dobro pripravil na jutrišnjo tekmo, s katero se bo končala novoletna turneja. Poljak ima v skupnem seštevku le 1,7 točke zaostanka za Tandejem.

Tekmo v Innsbrucku so zaznamovale težke vetrovne razmere in marsikdo se je ob tem spraševal, ali je bila izvedba tekme sploh smiselna. Prireditelji so zaradi velike zamude v prvi seriji finale preprosto odpovedali.

Na vprašanje, ali so prireditelji z izvedbo tekme tvegali preveč, je Koch odvrnil: ''Ne bom odgovarjal na takšna vprašanja. Tekmovanje je potekalo in moja naloga je, da skočim. Nisem tukaj, da bi sodil. V svetovnem pokalu in na novoletni turneji za takšne stvari skrbi cela ekipa. Zaupamo jim in vemo, da nas ne bi spustili na skakalnico, če bi bili pogoji prenevarni.''

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.