V težkih razmerah prvenec Fanchinijeve

Foto: Žurnal24 Nadia Fanchini si je v kanadskem Skalnem gorovju prismučala prvo zmago v svetovn
Debitantskim zmagam na tekmah svetovnega pokala letos kar ni videti konca. Na nedeljskem superveleslalomu v Lake Louisu je zmagala Nadia Fanchini. Tina Maze je bila osma.
Oglej si celoten članek
 

Superveleslalom, Lake Louise (Ž)

1. N. Fanchini (ITA)
2. A. Fischbacher (AVT) +0,28
2. F. Suter (ŠVI) +0,28
8. T. Maze (SLO) +0,59

Italijanka Nadia Fanchini je na superveleslalomu alpskih smučark v kanadskem kraju Lake Louise prvič doslej zmagala v svetovnem pokalu. Drugo mesto sta si razdelili Avstrijka Andrea Fischbacher in Švicarka Fabienne Suter , ki sta zaostali 28 stotink. Tina Maze , edina slovenska predstavnica, je bila osma. Po dolgem čakanju - v soboto so po nekaj prestavitvah drugega od dveh predvidenih smukov odpovedali, sneženje pa je bilo vzrok za polurno prestavitev superveleslaloma tudi dan pozneje - so tekmovalke vendarle dočakale začetek prve tekme sezone v najmlajši disciplini alpskega smučanja. Odločitev je padla potem, ko je veter začel pihati z manjšo močjo kot pred tem, čeprav je še vedno snežilo.

Tina je bila v težkih razmerah osma. © EPA

 
Mazejeva je po desetem in devetem mestu na zadnjih tekmah na žrebanju dobila številko tri in to izkoristila. Črnjanka je bila na koncu mesto pred Američanko Lindsey Vonn, ki pa je kljub devetemu mestu obdržala skupno vodstvo v pokalu. Pred finsko specialistko za tehnične discipline Tanjo Poutiainen ima 98 točk prednosti. Mazejeva pa se je povsem približala najboljši deseterici in je s 87 točkami na 14. mestu. Nemka Maria Riesch , dobitnica malega kristalnega globusa discipline v prejšnji zimi, je bila že v zgornjem delu prepočasna, da bi bila lahko med prvo dvajseterico (24.), Švicarka Martina Schield , branilka lanske zmage, pa je na 31. mestu ostala celo brez točk pokala. Svetovni pokal smučark se bo nadaljeval v španskem središču La Molina, kjer bosta 13. in 14. decembra na programu veleslalom in slalom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.