V Tivoliju odigran prvi dvoboj zmajev in železarjev v DP

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ljubljančani dobili derbi v Tivoliju.
Oglej si celoten članek

Tradicionalna slovenska hokejska tekmeca iz Ljubljane in Jesenic sta odigrala prvi derbi v tej sezoni državnega prvenstva. Skupno je to v različnih tekmovanjih že peti medsebojni obračun v sezoni 2020/21, tokratnega so dobili Ljubljančani z 2:0 (0:0, 0:0, 2:0). V DP se bosta v rednem delu glavna favorita za vstop v veliki finale pomerila še enkrat, v začetku januarja bo tekma v jeseniški dvorani Podmežakla.

Pred tokratno tekmo - potekala je pred praznimi tribunami - so bili v nekoliko boljšem položaju v DP Ljubljančani, tudi zato, ker so Jeseničani nedavno doživeli nekoliko presenetljiv poraz proti Triglavu. V dosedanjem delu sezone 2020/21 so železarji sicer dobili prijateljsko tekmo na poletni ligi na Bledu, slavili pa so tudi v medsebojnem obračunu v polfinalu slovenskega pokala, v tem tekmovanju so nato tudi zmagali.

V regionalnem tekmovanju pa so bili doslej uspešnejši ljubljanski hokejisti. Slovenski ekipi sta v alpski ligi jeseni odigrali dve tekmi po posebnem sistemu začetnega dela sezone, v katerem so dve tekmi istih tekmecev sešteli in šele nato delili točke. Tako se je lahko po prepričljivi zmagi zmajev s 6:1 v prvi tekmi druga končala z neodločenih 2:2, seštevek pa je nato pripadel zeleno-belim.

V rednem delu alpske lige pa sta slovenski moštvi medsebojna obračuna prestavili, tako da bosta tekmi na sporedu šele v začetku marca.

Tokrat se, tako kot na pokalnem obračunu v dvorani Tivoli, mreži dolgo nista zatresli. Tako Tilen Spreitzer pri domačih kot Žan Us pri gostih sta bila zanesljiva, strelci pa neučinkoviti, tudi ob nekaj priložnostih z igralcem več. V prvi tretjini so imeli gostje tudi prednost 5-3, a je niso izkoristili, nevarno pa so bili nato tudi ob koncu drugega dela.

Odločitev je nato padla šele v 54. minuti, potem ko je tudi v zadnji tretjini dolgo kazalo, da golov ne bo. Domači niso izkoristili dveh številčnih prednosti, je pa nato Usa iz bližine vendarle premagal Gal Koren. Jeseničani so nato tvegali brez vratarja, a je minuto in pol pred koncem Anže Ropret zadel nebranjena vrata in potrdil ljubljansko zmago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.