V torek EP začenjajo rokometašice

Foto: Žurnal24 Slovenija se bo v prvem delu pomerila z Norveško, Madžarsko in Francijo. Naslov
Na Norveškem in Danskem se v torek začenja EP v rokometu, na katerem nastopa tudi slovenska reprezentanca. Tekme bodo gostila mesta Lillehammer, Larvik, Aalborg, Aarhus in Herning.
Oglej si celoten članek

Branilke naslova Norvežanke so tudi na letošnjem zaključnem turnirju, ki ga bosta skupno priredili Norveška in Danska, papirnate favoritinje. Z zadnjega velikega tekmovanja – lanskega svetovnega prvenstva na Kitajskem – se je Norveška vrnila z "zgolj" bronastim odličjem, na tem turnirju pa je nastopila brez nekaterih najboljših igralk.

Norvežankam lahko načrte prekrižajo močne Rusinje, energične Španke, nepredvidljive Francozinje, ambiciozne Romunke, vztrajne Nemke in soorganizatorke letošnjega zaključnega turnirja Danke, ki se po nekajletni rezultatski krizi želijo znova zavihteti na vrh evropskega rokometa. V tej imenitni konkurenci bodo nastopile tudi Slovenke, po številnih reprezentančnih peripetijah pa nimajo veliko možnosti za odmeven izid. Na nedavnem mednarodnem turnirju v španskem Vicarju so sicer premagale kakovostne Brazilke, obe generalki proti Črnogorkam v Tivtu in Podgorici pa gladko izgubile.

V prvem delu bo 16 reprezentanc razdeljenih v štiri skupine, po tri najboljše se bodo uvrstile v glavni del, zadnjeuvrščene bodo izpadle. V skupini A (Aalborg) bodo igrale Španija, Danska, Romunija in Srbija, v skupini B (Aarhus) Črna gora, Hrvaška, Rusija in Islandija, v skupini C (Larvik) Nemčija, Ukrajina, Švedska in Nizozemska, v skupini D (Lillehammer) pa Norveška, Francija, Madžarska in Slovenija. Glavni del bo potekal v Herningu in Lillehammerju, zaključni boji pa v MCH Multiareni v Herningu, ki sprejeme 12.500 gledalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.