V Torontu se končno igra Hokej

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Lani so Stanleyjev pokal prvič po 49 letih osvojili Chicago Blackhawks, zdaj so na potezi Toronto Maple Leafs, ki so brez naslova prvaka že 43 let. Lani ena najslabših ekip je na osmi tekmi zmagala že petič.
Oglej si celoten članek

Pogled na vrh lestvice vzhodne konference lige NHL razkriva ime, ki ga zadnjih nekaj sezon tam nismo bili navajeni. Za razvajene ljubitelje hokeja v Torontu je to veliko olajšanje. V mestu s hokejsko Hišo slavnih se končno spet igra hokej z veliko začetnico. Maple Leafs so v noči na sredo na osmi tekmi sezone zmagali še petič, in sicer so s 3:1 premagali Florido Panthers. Junak zmage je bil Colton Orr, ne le da je dal lep zadetek, igral je trdo, požrtvovalno, tako kot si navijači v Air Canada Centru želijo. V zahodni konferenci, kjer na začetku sezone blesti Anže Kopitar s svojimi Los Angeles Kings, pa dobre rezultate dosega še ena kanadska ekipa. Calgary Flames so na deveti tekmi za svojo šesto zmago po streljanju kazenskih strelov s 5:4 premagali Edmonton Oilers. Kanadčan slovenskih korenin Matt Stajan ni bil med strelci Calgaryja.

Liga NHL, tekme 26. 10.:

Calgary Flames : Edmonton Oilers 5:4 (po kazenskih strelih)
Morrison dva, Bouwmeester, Glencross; Foster, Eberle, Paajarvi, Gilbet

Toronto Maple Leafs : Florida Panthers 3:1
Bozak, Orr, Kessel; Wideman

Philadelphia Flyers : Buffalo Sabres 6:3
Briere, Zherdev, Powe, Giroux, Carter, Nodl; Vanek, Myers, Montador

Ottawa Senators : Phoenix Coyotes 5:2
Karlsson, Kovalev dva, Kelly, Alfredsson; Lepisto, Yandle

Dallas Stars : Anaheim Ducks 2:5
Eriksson, Sutherby; Ryan dva, Parros, Selanne, Perry

Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 4:3 (v podaljšku)
Tambellini, Kesler, Schaefer, Raymond; Jones, Winnink, Duchene

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.