V Turčijo z mislijo na Sevillo

Foto: Simon Maljevac Maribor - Slaven belupo Foto: Simon Maljevac Maribor - Slaven belupo Foto: Simon Maljevac Maribor - Slaven belupo Foto: Simon Maljevac NK Maribor Foto: Simon Maljevac NK Maribor Foto: Simon Maljevac Maribor - Slaven belupo Foto: Simon Maljevac NK Maribor Foto: Simon Maljevac NK Maribor Foto: Simon Maljevac NK Maribor Foto: Simon Maljevac NK Maribor Foto: Simon Maljevac NK Maribor
Nogometaši Maribora so na pripravljalni tekmi v Lendavi ugnali Slaven Belupo s 4:1 (4:1), zaključni del priprav pred evropskima spektakloma proti Sevilli pa bodo opravili v Turčiji.
Oglej si celoten članek

"Fantje so bili pravi. V tekmo so vstopili s pravim pristopom in opravili vse svoje naloge. Dopoldne smo imeli kondicijski trening, vendar smo kljub temu pokazali pravi obraz," je bil današnje zmage proti hrvaškemu prvoligašu vesel trener Mariborčanov, Ante Šimundža. Njegovi varovanci so skozi celotno srečanje prevladovali na umetni zelenici v Lendavi in v 15. minuti po zadetkih Martina Mileca, Nusmirja Fajića in Damjana Boharja vodili že s 3:0. Gostje iz Koprivnice so v 31. minuti uspeli znižati rezultat, le tri minute kasneje pa je bil ponovno uspešen Fajić. Vijoličasti se bodo v začetku februarja odpravili v Turčijo, kjer bodo pilili formo pred pričetkom spomladanskega sela sezone.

"V Turčiji se bomo posvečali predvsem taktičnim zadevam, saj smo večino kondicijskih treningov že opravili. Ne bomo se osredotočali samo na tekme proti Sevilli, temveč želimo biti pravi v vsaki tekmi. Prioriteta bo seveda domače prvenstvo, trenutno pa ni še čas, da bi razmišljali samo o evropskih tekmah," je dodal Šimundža in na kratko odgovoril na vprašanje o morebitnih kadrovskih spremembah v zadnjih dneh zimskega prestopnega roka: "Nisem prava oseba za takšna vprašanja."

Sevilla na TV ekranih vsak teden

Med posamezniki je bil na tekmi proti hrvaškemu prvoligašu najbolj agilen desni bočni Martin Milec, ki potrjuje, da bo tudi v nadaljevanju sezone eden izmed nosilcev igre: "Počasi zaključujemo težji del priprav, v Turčiji pa bo več poudarka na taktiki. Čaka nas še nekaj pripravljalnih tekem, trenutno pa smo kar v solidni formi. Proti Slaven Belupu smo pokazali dobro predstavo in verjamem, da bomo še napredovali." Slovenski reprezentant skupaj s soigralci pozorno spremlja nastope Seville v španskem prvenstvu: "Vsak teden si pogledamo njihovo tekmo, tako da smo kar dobro seznanjeni z njihovo igro. Najbolj pomembno je, da na vsakem treningu in pripravljalni tekmi damo maksimum in to nam lahko prinese dober rezultat proti Špancem."

Tudi robustni zvezni igralec Željko Filipović se veseli priprav v Turčiji: "Že v preteklih letih smo stanovali v tem hotelu, tako da dobro vemo kaj nas čaka. Pogoji za delo bodo nedvomno odlični, verjamem pa, da nam bo tudi vreme naklonjeno. Zagotovili smo si evropsko pomlad in tekmi proti Sevilli zagotovo prispevata še k večji motivaciji pri treningih. Strokovni štab nas bo zagotovo odlično pripravil na ti težki preizkušnji."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.