V vitrino sedla šesta pokalna lovorika

Foto: Žurnal24 tavares Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V finalu Pokala Hervis v Ljudskem vrtu je Maribor po podaljšku z zadetkom Davida Bunderle premagal Domžale in tako v svoje vitrine pospravil šesto pokalno lovoriko v zgodovini.
Oglej si celoten članek

Ekipi sta tekmo začeli precej bojazljivo, saj je šele Mitja Zatkovič v 23. minuti sprožil prvi nevarnejši strel, ko je za malo zgrešil iz razdalje. Osem minut pozneje so Domžalčani prišli do prvega vodstva. Kot je izvedel Marko Drevenšek, žoga je v gneči prišla do Blaža Brezovačkega, čigar prvi strel je obramba blokirala, po drugem pa se je žoga vendarle znašla v mariborski mreži.

V 40. minuti bi lahko gosti podvojili prednost, vendar je Zatkovič z desetih metrov meril previsoko. V drugem delu polčasa se je igra sicer precej razživela, posledica pa sta bila še dva zadetka. Najprej je v 42. minuti Suad Fileković podal dolgo žogo z leve strani do Marcosa Tavaresa, ki jo je v kazenskem prostoru s prsmi zaustavil in "iz prve" zadel za 1:1. V izdihljajih polčasa pa so Domžale prišle do novega vodstva, ko je Drevenšek spet podal iz kota, z glavo pa je zadel Damir Pekič.

Foto: Žurnal24

Toda tudi to vodstvo ni dolgo zdržalo, saj so domačini izenačili iz prve nevarnejše akcije v drugem polčasu. V 55. minuti je po levi strani ušel Dejan Školnik in podal pred gol, kjer je bil najvišji Tavares in z glavo zadel za 2:2. Tudi v nadaljevanju so bili za odtenek nevarnejši gostitelji, ki so imeli v 75. minuti novo izjemno priložnost. Dejan Mezga je s spodkopanim strelom že premagal Nejca Vidmarja v domžalskih vratih, a je nato žoga zadela le vratnico.

V končnici tekme je bilo razmerje moči spet povsem izenačeno, tudi Domžalčani so dvakrat nenatančno sprožili, v 90. minuti pa imeli lepo priložnost za zmago, vendar je Zatkovičev strel z 20 metrov domači vratar Marko Ranilovič obranil. Tako je sledil podaljšek, v katerem je takoj poskusil David Bunderla, vendar prešibko. V prvem podaljšku so imeli terensko premoč Štajerci (Elvedin Džinić je v 105. minuti nevarno streljal), Domžalčani pa so bolj ali manj čakali na enajstmetrovke.

V 106. minuti je za malo zgrešil Flavio z roba kazenskega prostora, Bunderla je nato meril preveč po sredini, a večja želja domačih je nekako napovedovala uspešen konec za domače. To se je tudi zgodilo. Prav v zadnji minuti je namreč Fileković izvedel prosti strel z leve strani, Bunderla pa z glavo s šestih metrov zabil žogo v mrežo.

Finale pokala Hervis

Maribor : Domžale 3:2* (1:2)
Tavares (41, 55), Bunderla (120); Brezovački (31), Pekič (45)

*po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.