V zadnji sekundi pokorile sosede

Foto: KZS/Facebook
Foto: KZS/Facebook
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je gostovanje na Madžarskem v pripravah na evropsko prvenstvo končala z novim uspehom.
Oglej si celoten članek

Varovanke Damirja Grgića so zmagale tudi na drugem srečanju proti domačinkam v Szekesfehervarju. Tekma se je končala z 81:79 v korist Slovenije, odločilni koš za zmago pa je v zadnjem napadu dosegla Tina Trebec.

Selektor Grgić je počitek namenil Niki Barič, Sandri Piršič in kapetanki Maji Erkić. Že v prvi četrtini je priložnost za igro dobilo deset košarkaric, ki so si do prvega dvominutnega odmora priigrale tri točke prednosti. Po prvem vodstvu Madžark je sledil delni izid 10:0 in Slovenke so povedle z najvišjo prednostjo v prvem polčasu. Gostiteljice so se znova približale, končni izid po dvajsetih minutah pa je s košem v zadnji sekundi zapečatila Eva Lisec.

V 24. minuti so Madžarke po dolgem času znova povedle, vendar le za nekaj trenutkov. Z ekipno igro in številnimi razpoloženimi igralkami so slovenske košarkarice znova ušle na plus sedem. Madžarkam se je v končnici uspelo približati, nekaj sekund pred koncem pa so rezultat poravnale na 79. V zadnjem napadu je žoga prišla do Trebčeve, ki je s košem zagotovila še drugo zmago za Grgićevo četo v tem pripravljalnem obdobju.

Slovenke bodo priprave nadaljevale v nedeljo. Nov preizkus jih čaka prihodnji petek, ko bodo v Trbovljah gostovale Turkinje. Že med tednom se bosta omenjeni reprezentanci pomerili na zaprti tekmi.

Prijateljska tekma:

Madžarska - Slovenija 79:81 (12:15, 25:25, 19:23, 23:18)
Nagy-Bojdoso 16; Oblak 13 (5 sk), Trebec in Rupnik po 12.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.