V zgodovinskem prvem kolu čaka kvalifikant

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pred začetkom zadnjega grand slama v sezoni, ki bo tradicionalno potekal v New Yorku, je svojega nasprotnika dobil še zadnji slovenski predstavnik Grega Žemlja. Ples kroglic mu je prinesel srečo, saj se bo v prvem kolu pomeril s kvalifikantom.
Oglej si celoten članek

Foto: Stanko Gruden/STA blaž kavčič olimpijske igre Vsi slovenski teniški igralci, ki bodo nastopili v glavnem žrebu odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku, so dobili tekmece v prvem krogu. Zadnji je tekmeca dobil Grega Žemlja, ki se je s prepričljivimi tremi zmagami v kvalifikacijah prebil med najboljših 128 tenisačev. V prvem krogu se bo meril z Brazilcem Ricardom Mellom.

Foto: EPA grega žemlja Petindvajsetletni Kranjčan je lahko zadovoljen z žrebom, saj ga v uvodnem krogu ne čaka eden od nosilcev, temveč se bo pomeril z igralcem, ki se je prav tako kot on na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Žemlja in Mello se še nista pomerila na teniških igriščih. Žemlja je pred dvobojem papirnati favorit. Stoti igralec na teniški svetovni jakostni lestvici ATP se bo meril z igralcem, ki je na lestvici uvrščen kar 68 mest za njim, in sicer je trenutno na 168. mestu.

Foto: EPA ricardo mello Kljub temu, da ima Žemlja zelo lepo priložnost za napredovanje v 2. krog, slovenski igralec ne bo imel lahkega dela. Enaintridesetletni Mello je bil v svoji karieri uvrščen že med najboljših 50 igralcev sveta (leta 2005), leta 2004 pa je zmagal na teniškem turnirju serije ATP v Delray Beachu, na turnirjih serije challenger pa je doslej zbral že 15 zmag, medtem ko Žemlja prvi naslov na turnirjih ATP še čaka, na challengerjih pa je doslej zmagal petkrat. Mello se je leta 2004 na US Opnu prebil v tretji krog, kar je tudi njegov najboljši dosežek na turnirjih za grand slam. Žemlja pa se je na turnirjih velike četverice prebil najdlje do 2. kroga, in sicer na Roland Garrosu in v Wimbledonu.

Žemlja bo za razliko od Mella prvič v karieri zaigral v glavnem delu OP ZDA. Letos se je prebil tudi na glavni turnir Wimbledona, kjer so mu organizatorji najprestižnejšega teniškega spektakla na svetu podelili "wildcard" na podlagi zmage na challengerju v Nottinghamu. Žemlja je drugi slovenski teniški igralec v moški konkurenci po Kavčiču, ki bo igral v glavnem delu vseh štirih turnirjev za grand slam, OP Avstralije, OP Francije, Wimbledonu in OP ZDA. V primeru zmage v prvem krogu bi Žemljo v drugem čakal 29. nosilec Srb Viktor Troicki, ki ne bi smel imeti težjega dela z Nemcem Cedrikom-Marcelom Stebejem.

Foto: Reuters Polona Hercog OP Avstralije Najvišje rangirana slovenska teniška igralka Hercogova bo v uvodnem krogu prekrižala lopar s peto nosilko Čehinjo Petro Kvitovo, lansko zmagovalko Wimbledona. Ugodneje se je žreb razpletel za Kavčiča, 74. na lestvici ATP, ki se bo v prvem krogu pomeril z Italijanom Flaviem Cipollo, 88. igralcem sveta. V ženskih dvojicah bo nastopila Katarina Srebotnik, ki je Čehinjo Kveto Peschke letos zamenjala za Kitajko Jie Zheng.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.