V Zmajevem gnezdu pozdravili izkušenega Američana

Foto: Cedevita Olimpija/Twitter
Foto: Cedevita Olimpija/Twitter
V Cedevito Olimpijo prihaja izkušeni ameriški branilec Josh Adams.
Oglej si celoten članek

Na položaju branilca bo košarkarsko ekipo Cedevite Olimpije v prihajajoči sezoni okrepil 30-letni Josh Adams iz ZDA, ki ima izkušnje z igranjem v evroligi in evropskem pokalu, v minuli sezoni pa je igral za avstralsko ekipo Tasmania JackJumpers.

Adams, visok je 1,88 m, je minulo sezono preživel v Avstraliji, sezono poprej je bil član italijanskega Virtusa iz Bologne, s katerim je osvojil tudi naslov italijanskega državnega prvaka. Adams ima izkušnje tudi z igranjem v elitni evroligi, v kateri je nastopal v dresu turškega Anadolu Efesa.

Svojo univerzitetno pot je preživel na univerzi Wyoming. Leta 2016 ni bil izbran na naboru lige NBA in je poletje preživel v dresu Denver Nuggets, nato pa konec julija podpisal pogodbo z ruskim klubom Avtodor Saratov. Po sezoni igranja v Rusiji ga je kariera vodila v turški Anadolu Efes, kjer je zaigral v evroligi, a v Efesu ostal le do januarja 2018, ko se je preselil v Bešiktaš in tam dokončal sezono.

Sledila je selitev na Kitajsko k ekipi Shanxi Brave Dragons, v januarju 2019 pa se je preselil v razvojno Ligo NBA k moštvu Raptors 905. Poleti istega leta je podpisal pogodbo z Unicajo iz Malage, kjer je v španskem državnem prvenstvu dosegal 12,9 točke, 2,2 skoke in 2,2 asistence na obračun, nato pa se je pred začetkom sezone 2020/21 preselil v italijanski Virtus Segafredo Bologno. Po eni sezoni igranja v Bologni, kjer je osvojil tudi naslov italijanskega državnega prvaka, se je pred začetkom minule sezone pridružil avstralski ekipi Tasmania JackJumpers.

"Zadovoljni smo, da se nam bo Josh v novi sezoni pridružil v Ljubljani. Josh je igralec, ki ima željo po napredovanju in dokazovanju, hkrati pa se pozna z večino ekipe, zato menimo, da se bo zelo dobro in hitro vklopil v naše moštvo. Verjamemo, da nam bo v veliko pomoč pri doseganju vseh ciljev, ki si jih bomo zadali za novo tekmovalno sezono," je ob podpisu pogodbe z Adamsom povedal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.